Buna seara,
Va rog un raspuns la intrebarile mele:
1)La calculul punctajului de pensie se iau in considerare bonusurile (acordat si insumat cu salariul pentru o anumita luna) si salariile compensatorii (acordate toate si insumate cu salariul unei luni) pentru care s-au platit contributii?
2) Cum se calculeaza punctajul pentru perioada de somaj (Indemnizatia de somaj poate fi asimilata cu un venit net, nu brut).
3) Pentru perioadele de grupa, ex. 2, se acorda la punctaj un bonus de 25%. Cum se acorda acesta, la fiecare punctaj obtinut pentru fiecare luna de grupa sau la punctajul pentru fiecare an de grupa?
Multumesc
La intrebarea 3 pentru ca sunt in aceasta situatie si am dovada in decizia de pensionare, va spun ca; oricum s-ar aplica majorarea de 25%, in final, procentul se regaseste pentru toata perioada de grupa 2. Ex; 8 ani in grupa 2, inmultit cu 25% rezulta 2 puncte in plus fata de celalat punctaj obtinut din utilizarea venitului brut sau net in aceeasi perioada.
1)Depinde de perioada in care sau realizat acele venituri.
2)Cuantumul indemnizației se transforma in puncte.
3)Nu la ani se acorda majorarea de 25%, ci la punctele realizate in acea perioada.
Din cate stiu in fisa fiscala a anilor respectivi ar trebui sa gasiti daca venitul brut a fost afectat de bonus si salarii compensatorii. Mai stiu ca retinerea contributiei pentru asigurari sociale se face doar pentru 3 salarii compensatorii cand esti disponibilizat.