avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere minor

Buna ziua! Ce înseamnă “Dispune obligarea reclamantului la plata lunară catre pârâta a unei pensii de întreținere in cota de 25% din venitul lunar net, dar nu mai putin decât salariul minim pe economie”. Nu inteleg daca este vorba de 25% din salariul minim net pe economie sau tot salariul minim. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:41, 2 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Ce venit are domnul/doamna in cauza?
Trebuie sa plateasca 25 la suta din venitul sau net dar nu mai putin de 25 % din venittul net corespunzator salariului minim brut pe tara obligatoriu in plata... Mai pe scurt, nu mai putin de 25 % din apr. 1200 lei ( venitul net corespunzator salariului minim brut pe tara, care acum este de 1900 lei )
Domnul in cauza se odihnește. Spune ca nu are loc de munca. Va mulțumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Ama0606, utilizator
E simplu. poate sa fie si sofer, mergeti la executor cu sentinta si daca are venituri si daca nu are va trebui sa achite 25% din 1200 salariu minim net din tara asta.Deci 200 ron pe luna executorul ii va pune in executare de când s-a introdus chemarea in judecata nu de când s a dat sentinta.
daca are ceva pe numele lui executati-l.
Fiind un “adult responsabil”, domnul locuiește cu mama si își ascunde sursele de venit. Oricum, mi-e lehamite... Voiam doar sa inteleg corect Hotărârea Judecătorească. Va mulțumesc pentru sprijin!
e simplu 25% din ce castiga dar nu mai putin de 25% din minimul pe economie indiferent ca el are sau nu carte de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Ramona Costen Ramona Costen Tatal meu a fost dat in judecata de fata lui din prima casatorie care are 20 de ani. Fata vrea sa i plateasca tatal meu pensia de intretinere pana implineste ... (vezi toată discuția)
Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)