avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare

M/a preluat firma Kruk International pentru o datorie de 60000 lei negarantata.
Mi/a fixat o rata de 900lei lunar dar nu/mi pot permite decat 600/700 lei.
Am semnat cu ei un contract dar nu am banii necesari sa platesc atat deoarece mai am rate la banci de 700 lei plus alte cheltuieli. telefon, curent, etc.Venitul pe familie este de 2300 lei lunar.
Ce pot pati daca nu platesc toti cei 900 lei? E mai avantajos daca ma dau in judecata si se opreste din salariu 30%?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirelacolpos , utilizator 15:59, 17 Ianuarie 2010
Nu trebuia sa semnati nimic cu firma de recuperare ci doar sa fi luat legatura cu creditorul si sa faceti cu acesta o conventie, in masura in care se putea oricum ar fitrebuit sa fi platit orice suma doar creditorului initial(banuiesc o banca).
Acum dati cat aveti la firma respectiva si soliciotati renegocierea conventiei.
Cel mai bine este sa fiti secondat de catre un avocat.
Am discutat cu banca de mai multe ori dar mi s/a spus ca nu se poate face o reesalonare. Apoi am primit un plic prin care mi s/a spus ca am fost preluata de firma de recuperare. Am semnat acel contract deoarece au spus ca altfel trebuie sa platesc datoria integral.
E mai bine sa astept opririrea pe salariu chiar daca platesc lunar cat pot?
Mentionez ca sotul meu este coplatitor. Se face oprire pe salariu pentru amandoi sau doar pentru mine?
Va multumesc
Incercati sa platiti lunar cat mai mult pentru a stopa avalansa penalitatilor la penalitati, care vor face sa creasca datoria dvs foarte repede. In timpul desfasurarii diferitelor proceduri de somare si a tratativelor pe care le duceti cu banca sau cu recuperatorii, datoria creste tocmai prin aceste penalitati, pe care tot dvs le veti plati.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
Buna ziua
Sotul meu a luat produse de la euroline acum 4 ani in valoare de 3000 lei. De atunci a platiti lunar suma minima de plata,dar a depasit data scadenta .Oricum datoria lui a crescut si creste lunar chiar daca platim aceasta suma. Am facut sesizari si la Opc dar au spus ca daca am semnat contractul nu avem ce face.
Ieri, a fost sunat tatal lui spunandu/i ca mai are de plata inca 6000 lei in afara de cei aproximativ 3000 pe care i/am platit deja.L/a amenintat ca daca nu plateste acesti bani luni ne trezim cu executorul la poarta si ne lasa pe drumuri!!!!! Sotul meu i/a contactat si le/a spus ca suma e prea mare, si ca nu va termina niciodata de platit acesti bani.A cerut o reesalonare cu rata fixa dar a fost refuzat. Suntem sunati zilnic de cateva ori, dar sunt sunati si.parintii .
Le/am zis sa ne dea la o firma de recuperare ca sa nu mai creasca dobanzile si comisioanele dar au fost foarte agresivi verbal cand le/am spus. Au sunat la firma unde lucreaza sotul meu .
Se poate sa i se faca oprire pe salariu daca firma la care lucreaza nu doreste acest lucru, deoarece acum 4 ani lucra la alta firma?
Va rog din suflet sa ma lamuriti ca nu mai suport telefoanele zilnice( de 5/6 ori pe fix si mobil inclusiv duminica)!!!!
Va ultumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit consum, rate si dobanzi exagerate mirelacolpos mirelacolpos Buna ziua Sotul meu a luat produse de la [editat] acum 4 ani in valoare de 3000 lei. De atunci a platiti lunar suma minima de plata,dar a depasit data ... (vezi toată discuția)
Situatie mai complicata sammona21 sammona21 Buna ziua. Am o situatie mai complicata cu cateva banci si am nevoie de o parere. In anul 2008 am luat un credit de la o banca in valoare de 12000 lei la care ... (vezi toată discuția)
Oprire pe salariu mirelacolpos mirelacolpos Sotul meu a luat produse in valoare de 3000 ron de la altex in 2004. Am platit 4ani suma minima de plata si chiar mai mult/in total cam 4000ron.Deoarece nu am ... (vezi toată discuția)