avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: cum se procedează când doar una dintre ele are dosarul aprobat?

Un bloc cu 2 scări dar cu 2 asociații una din scări vor să anvelopeze blocul au tot dosarul aprobat .Cealaltă scara nu are dosar intocmit ptr. anvelopare dar totuși nu poate fără acordul celeilalte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:57, 4 Noiembrie 2018
Se recomanda ca anveloparea sa se efectueze pe tot blocul, de catre aceeasi firma.
Este clar ca in aceasta perioada nu se mai poate efectua lucrarea, asa ca scara care nu si-a intocmit "dosarul", sa inceapa sa si-l completeze. Este timp pana la primavara.
Proprietarii de la scara care si-a intocmit documentatia pentru anvelopare sa-i ajute, sa-i sfatuiasca pe ceilalti ca lucrurile sa merarga mai repede.
Mult succes!
Prin cine fac anveloparea si cu ce fonduri?
Daca este implicata primaria sa mearga la primar si sa solicite anveloparea intregului bloc prin folosirea dosarului primei scari.
Nu exista dispozitie in vigoare care sa impuna executarea de modernizare energetica per intreg imobilul alcatuit din mai multe scari
Se poate executa modernizarea si pe fiecare scara in parte
Atat timp cat sunt 2 asociatii distincte de proprietari fiecare poate hotari modernizarea in momentul in care detine acordul adunarii generale si sursa de finantare
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta, caz concret la noi in bloc, aceeasi situație, 2 scari, 2 asociații, nou vroiam anveloparea, cealalta scara nu, am discutat personal cu primarele Negoita, cum procedam dom'le, ca aia nu vor, ii luăm la bătaie?, le rupem oasele sa își dea acordul? a spus ca nu se poate anvelopa decat intreg blocul, nu a dat o solutie, a fugit ca dracu de tămâie, au trecut 3 ani, acum se anvelopeaza intregul bloc, ramasesem ultima oaie neagra in zona, probabil li s-a facut mila.
@cyan
caz concret sector 1 imobil cu 4 scari
Fiecare scara a executat modernizare energetica la diferite perioade ,in interval de 2 ani cu firme diferite
S-a asigurat utilizarea acelorasi materiale si al aspectului exterior al imobilului
S a acordat certificat energetic la finalul lucrarilor per intreg imobilul
Executarea modernizarii nu a putut fi realizata concomitent la toate scarile datorita inexistentei sursei de finantare asigurate de proprietarii fiecarei scari si a fondurilor aferente de reparatii

Alte discuții în legătură

Refuzul inchiderii balconului la reabilitarea blocului m1a8r1i2 m1a8r1i2 Buna ziua Am o problema similara cu cea semnalata de o persoana pe acest forum in 2015, nu spune cum a solutionat Va rog un raspuns juridic: daca refuz sa mi ... (vezi toată discuția)
Montaj gratii la balconul unui parter Bogdan_86 Bogdan_86 In ce conditii un locatar isi poate monta gratii la parter? Respectivul apartament a fost recent pradat de hoti, iar proprietarul, pentru a se asigura, si-a ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter MartinRed MartinRed Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc. Initial nu am avut balcon, dar dupa N autorizatii si drumuri au reusit parintii mei sa faca tot ce trebuia si am ... (vezi toată discuția)