avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: cum se procedează când doar una dintre ele are dosarul aprobat?

Un bloc cu 2 scări dar cu 2 asociații una din scări vor să anvelopeze blocul au tot dosarul aprobat .Cealaltă scara nu are dosar intocmit ptr. anvelopare dar totuși nu poate fără acordul celeilalte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:57, 4 Noiembrie 2018
Depinde de sursa de finanțare, daca se face cu fonduri proprii atunci este posibila anveloparea separata.
In cazul fondurilor europene sau locale, nu se accepta anveloparea pe bucati a unui bloc.
Pana acum utilizatoarea nu a precizat care este sursa de finantare.
Sunt cazuri in care proprietarii au anvelopat numai apartamentul propriu, fara autorizatii, etc., si nu au patit nimic cu toate ca legea nu permitea schimbarea aspectului fatadei.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu noua lege a Asociatiilor nu se mai poate face anvelopare separata in cazul in care blocul este compus din mai multe asociatii .

Art.32 (2) În cazul condominiilor de tipul imobilelor colective multietajate, modificarea aspectului faţadei se face numai în mod unitar pe întreg condominiul, indiferent de numărul asociaţiilor de proprietari constituite pe scări sau tronsoane, în baza unei documentaţii tehnice elaborate în condiţiile legii, de către arhitecţi cu drept de semnătură şi cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, regimul monumentelor istorice şi al zonelor protejate, reabilitare termică pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor şi reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei acestora pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor.


Părerea mea este că indiferent cu ce fonduri s-ar face nu o să poată face documentația iar in cazul fondurilor proprii nu o să poată strange o asemenea sumă .

De ex. in asociație noastră cu fonduri proprii suntem in anul 2 cu străngerea de fonduri pt. anvelopare și mai avem in calcul incă doi ani .
Fondurile sunt de la primăria sectorului 5
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult ca sigur ca fondurile alocate vor fi indreptate catre alte blocuri care doresc anveloparea .
Intrebati la Primarie ce se intampla in asemenea situatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul inchiderii balconului la reabilitarea blocului m1a8r1i2 m1a8r1i2 Buna ziua Am o problema similara cu cea semnalata de o persoana pe acest forum in 2015, nu spune cum a solutionat Va rog un raspuns juridic: daca refuz sa mi ... (vezi toată discuția)
Montaj gratii la balconul unui parter Bogdan_86 Bogdan_86 In ce conditii un locatar isi poate monta gratii la parter? Respectivul apartament a fost recent pradat de hoti, iar proprietarul, pentru a se asigura, si-a ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter MartinRed MartinRed Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc. Initial nu am avut balcon, dar dupa N autorizatii si drumuri au reusit parintii mei sa faca tot ce trebuia si am ... (vezi toată discuția)