avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu și loviri: ce pedepse sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu și loviri: ce pedepse sunt pentru astfel de fapte?

Buna seara . O sa va prezint întâmplarea cum a avut loc și doresc sa știu pedepsele in ce constau și ce ar trebui sa fac mai departe.
Mama (victima)cu tata și prietena mamei (martorul) erau acasă in urma unei sfințiri ai casei ce a avut loc in ziua aceea . După sfințire tata ar fi avut discuții contradictorii cu mama legate de minciunile mătușii mele urmând ca mama sa o sune sa o întrebe și sa recunoască minciuna ceea ce a revoltat’o foarte tare.ca drept urmare ea a venit d la 80 d km cu băiatul ei ,a intrat in casa deodată fără invitația nimănui /fără Știrea nimănui luand’o pe mama la pumni (are urme de vânătăi , sânge ,zgarieturi),tata fiind martor și totodata luandu’i partea mătușii mele și fiind ai el violent prin lovire asupra mamei (țin sa Menționez consumase băuturi alcoolice )toti vecinii s’au alarmat și au intrat in casa mama țipând și fiind nevoită sa fuga din casa ...s-au făcut 3 sesizați la poliție , Mătușa mea și cu fiul ei plecând de la locul faptei ,așteptând poliția doar mama ,tata și martorii . Mama și tata au fost luați la secție,au depus declarații ,cu siguranța tata nu va declara împotriva mătușii mele . Luni urmează ca mama sa meargă la medicul legist și doresc a merge mai departe .va rog sa ma sfătuiți ce sa fac și as vrea sa știu ce pedepse sunt pentru Mătușa mea ....(țin sa Menționez ca este și o secretara a unei scoli -ceea ce mi se pare de’a dreptul nepotrivit pentru copiii de acolo , plus ca vreau sa fac și public in ziar )
Va mulțumesc !
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:51, 4 Noiembrie 2018
Buna seara,
Formulati plangere la politie pentru lovituri si alte vatamari.
Din descrierea dvs pare sa fie vorba de savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu si lovirea sau alte violente. Sa mearga sa isi scoata CML si sa depuna plangere sub aspectul savarsirii infractiunilor mai sus indicate. Sa indice in plangere martorii prezenti la incident.
ART. 224
Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Poate ca ar fi cel mai bine sa va împăcați.
Probabil acolo se va ajunge până la urmă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit si as dori niste informatii Mihaismk Mihaismk Buna seara , situatia s-a intamplat astfel : Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)