avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACORDAREA SPORULUI DE VECHIME IN MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACORDAREA SPORULUI DE VECHIME IN MUNCA

Sporul de vechime in munca se acorda retroactiv pentru perioada in care salariatul indeplinea conditiile de vechime in munca pentru a beneficia de acest drept dar nu a depus cerere la angajator pentru acordarea acestuia .
Cel mai recent răspuns: exoexo , utilizator 17:38, 16 Martie 2012
Sporul de vechime se poate acorda retroactiv pe cel mult 3 ani de zile in urma ...cred ca este de competenta Departamentului de resurse umane sa anunte ca incepand cu data de ... salariatul indeplineste conditiile de acordarea sporului de vechime in procent de ...
am o problema daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.Am lucrat in urma cu 24 de ani la doua societati din anul 1991 lucrez intr-o institutie publica neincetat.vechimea de la o societate am adus-o cu multi ani in urma si fost trcuta in carte de munca iar de la a doua societate am reusit sa o iau acum.eu fara acea adeverita intram cu vechimea de 25% si 20 ani vechime in luna iulie 2010.Cu adeverinta care am adus-o care are 5 luni lucrate ar fi trebuit sa iau 25% din luna februarie.Acum eu intreb daca fac cerere imi da vechimea din luna februarie sau din luna urmatoare.Va rog daca aveti un raspuns si o baza legala.
Sporul pentru vechimea in munca se plateste cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea in munca prevazuta la transa respectiva.
Cum se calculeaza sporul de vechime. De exemplu pana acum am avut 3% spor de vechime si in luna februarie 2012 am facut 3 ani vechime. In CCM se prevede faptul ca la 3 ani vechime se acorda un spor de 5%. Acum ma intreb, salariul imi va creste cu 2% sau cu 5%?
Angajatorul a calculat 2% desi actul aditional si contractul prevad 5%....Nu stiu cum se face practic...
Multumesc!
Cu 5%la salariul de baza initial ,sau cu 2% aplicat la salariul actual care include si procentul de 3%,trebuie precizat baza de calcul a procentului,in acest caz.
De ex.daca salariul initial,fara spor era 1000lei,un spor de 5%inseamna un salariu de 1050lei
Daca salariul actual era 1030lei,un spor de 2% aplicat acestuia inseamna un salariu de 1050lei...
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime  lazarovici alina lazarovici alina buna, am urmatoarea problema.Lucrez la o firma cu 64 salariati si de curand conducerea a hotarat ca tuturor angajatilor sa le fie adaugat sporul de vechime. ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime trebuie acordat conform legii BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca sporul de vechime trebuie acordat obligatoriu conform legii! Care este actul nomativ care stipuleaza acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)