avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina volan dreapta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina volan dreapta

Buna ziua,
Urmeaza sa inmatriculez o masina cu volan pe dreapta. Este obligatorie schimbarea volanului pe partea stanga? Si daca da, in cat timp se poate face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:21, 5 Noiembrie 2018
Exista un proiect de lege: care prevede obligatia ca soferii care conduc masini cu volanul pe partea dreapta - sa faca cursuri suplimentare
Conform proiectului de lege ,vehiculele cu volan pe dreapta vor putea fi conduse pe drumurile publice im 2 situatii
1-numai de catre titularii unor permise de conducere obtinute în state în care circulatia se desfasoara pe sensul de mers de pe partea stanga pot conduce aceste autovehicule

2- de catre titularii unor permise de conducere obtinute în state în care circulatia se desfasoara pe sensul de mers de pe partea dreapta pot conduce aceste autovehicule, dar trebuie sa urmeze cursuri suplimentare de pregatire, de minim 20 de ore.
In ambele cazuri, autovehiculul trebuie sa aiba montat un sistem special de oglinzi, care sa asigure conducatorului vizibilitatea in partea stanga-fata a autovehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto. declarata vinovata pe nedrept IrinaN IrinaN Buna dimineata. Numele meu este Irina, si va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face ... (vezi toată discuția)
Propunere a șefului rar: orice autoturism cu volan pe dreapta (ue/non-ue) să se omologheze, iar apoi sa fie respins la primul itp dacă nu a schimbat volanul. ce opinie juridică aveți? Maanghod Maanghod Buna ziua! As aprecia daca cineva care cunoaste legislatia europeana din domeniu, mi-ar putea da un raspuns. Multumesc anticipat. S-a dat o lege in August ... (vezi toată discuția)
Depasire tramvai mihai59 mihai59 Daca un tramvai este oprit si intre sina din dreapta si trotuar este o distanta de max1m pot depasi tramvaiul pe partea stanga daca celelalte reguli de ... (vezi toată discuția)