avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa in afara timpului de lucru de 8 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa in afara timpului de lucru de 8 ore

Buna ziua.
Am cateva intrebari in legatura cu pauza de masa care a fost scoasa in afara timpului normal de lucru:
1. pot considera ca este timp privat (adica timpul meu in care pot face efectiv ce vreau EU)?
2. are cineva dreptul legal, sa ma impiedice sa folosesc acel timp pentru a parasi incinta companiei?
3. inchiderea portilor in acel interval de timp si impiedicarea personalului angajat sa iasa pe domeniul public, se poate considera ca intra sub incidenta legii penale privind savarsirea urmatoarelor infractiuni:
a) sechestrare de persoana;
b) abuz in serviciu
4) pentru acel interval de timp se poate impune angajatului sa solicite bilet de voie - asta pe motiv de SSM?

Cu multumiri deosebite
Alexandru
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 20:37, 6 Noiembrie 2018
Daca acea pauza este trecuta in contractu individual de munca si/sau in regulamentul intern v-a trebui sa va conformati, adica sa luati acea pauza si sa respectati prevederile regulamentului intern sau fisei postului-unele fise au si anexe cu beneficiile si oblidatiile SSM.
Din punct de vedere SSM si in timpul pauzei va aflati tot in timpul programului si orice parasire a incintei unitati v-a trebui facuta cu acordul sefului direct ( ar fi bine ca acest acord sa fie scris)
Oricum, in caz de un eveniment/accident de munca, chiar si in timpul acestei pauze tot v-a trebui declarat la ITM si cercetat ca atare.
Daca acea pauza este trecuta in contractul individual de munca si/sau in regulamentul intern v-a trebui sa va conformati, adica sa luati acea pauza si sa respectati prevederile regulamentului intern sau fisei postului-unele fise au si anexe cu beneficiile si obligatiile SSM.
Din punct de vedere SSM si in timpul pauzei va aflati tot in timpul programului si orice parasire a incintei unitati v-a trebui facuta cu acordul sefului direct ( ar fi bine ca acest acord sa fie scris)
Oricum, in caz de un eveniment/accident de munca, chiar si in timpul acestei pauze tot v-a trebui declarat la ITM si cercetat ca atare.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa - parasire unitate Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Conform ROI pauza de masa de 30 min este neplatita. In acest interval unii angajati parasesc unitatea si merg acasa pentru a servi masa. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa claudici claudici va rog sa imi spuneti ce inseamna efectiv pauza de masa intr-o firma ?Este legal sa parasesti locul de munca in pauza de masa?In ce conditii poti fi intrerupt ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa si traseul de la si inspre domiciliu Cavalerul.dreptatii Cavalerul.dreptatii Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: daca decid sa merg in pauza de masa la un restaurant care nu este acoperit de traseul semnat catre si de ... (vezi toată discuția)