avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista lege care sa interzica uscarea rufelor in podul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista lege care sa interzica uscarea rufelor in podul blocului?

Buna ziua!
Am si eu o intrebare sa va adresez: este interzis de lege sa usuce locatarii unui bloc rufe in pod? Podul are acoperis, dar este aerisit. Presedintele de bloc a interzis folosirea podului pt.asa ceva. Blocul are 3 etaje, in sector 1, mentionez ca de multi ani s-au uscat rufe in pod si nu a deranjat pe nimeni, pana mai ieri. Va raman recunoscatoare pt.ajutor!
Numai bine,
Georgiana.
Cel mai recent răspuns: Anileda Ealocin , utilizator 16:18, 5 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are obligatia sa dispuna folosirea podului ca spalatorie auto :))))))))
Va multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri!
Este un bloc mai special, as zice. Are 6 scari, dintre care numai 3 au acces la pod, respectiv scarile A, C (cea in care am locuit) si E sau F. Sunt racordate impreuna la caldura doua cate doua, si se pare, in pod, exista ziduri de separare ce despart A + B, de C + D si E + F. Deci suprafata de care vorbesc este echivalenta cu cea a 6 apartamente de 2 camere (aprox.360 mp). Sa stea acest spatiu enorm nefolosit doar din ambitia a 2 persoane, respectiv, responsabila de scara si presedintele? Necazul presedintelui este, cred eu, ca nu are acces la pod, el locuind pe scara fara usa spre pod (D), dar asta nu e vina nimanui. De mentionat ca tot anul acesta s-a rupt asociatia celor 6 scari in 3 separate, dupa cum sunt si legate pe perechi. Iar presedintele este, de fapt, responsabil doar de scarile C si D. Fiind un bloc atat de vechi, nu exista calorifere, iar instalatia electrica nu functioneaza - au existat niste lampi la un moment dat - si exista 4 luminatoare care sunt permanent inchise, cu toate ca atunci cand ploua sau ninge, mai ajung apa sau zapada in pod; rufele se usuca foarte repede in anotimpurile calde, numai iarna nu se usuca de tot. Acoperisul nu este izolat, consta doar in sarpanta si tabla, este foarte aerisit. Iar podeaua are sapa de ciment turnata de vreo 10 ani.
M-am gandit ca poate merita sa mai fac aceste mentiuni pana sa revin cu destinatia podului.
Multumesc inca o data! Numai bine si pe curand!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresați o cerere președintelui prin care va plângeti de ceea ce face si sa va dea temeiul legal ar atitudinii sale.
Va fi obligat să va raspunda in scris.
Sa va motiveze legal care este interdicția în mod exact cu temei juridic pe text de lege.
Faptul ca se crede el proprietar exclusiv pe o proprietate comună nu constituie o atitudine conforma legii.

Eu chiar nu inteleg de ce nu i se interzice sa mai între în scara în care nu locuiește.
Eu asa as incepe...

Cu ce drept încuie podul?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am sa le indemn pe persoanele afectate sa faca acest lucru. Le trimit toate informatiile pe care mi le-ati pus la dispozitie si sunt tare curioasa de raspuns. Cu mana pe inima, eu ii stiu oameni cumsecade pe cei doi, nu inteleg de ce s-au sucit astfel.

Multumesc si revin cu un raspuns indata ce aflu mai multe informatii.

Seara frumoasa!
Actualizare 5 ian.2019:
La multi ani!
Am vorbit de curand cu locatarii scarii cu pricina si se pare ca presedintele si cu responsabila de scara au lasat-o balta cu interzisul accesului in pod. Pana in martie la sedinta generala. Sa vedem.
Multumim pt.ajutor! Sper sa nu fie nevoie sa revin si cu alte rugaminti! :)
An Nou cu bucurie!
G.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
Anileda Ealocin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - uscatoria blocului simonasim simonasim Buna ziua, locuiesc la bloc si de cand m-am mutat vecinii mei nu mai incap de mine.La inceput ,seful de scara mi-a spus ca nu am dreptul sa-mi usuc rufele in ... (vezi toată discuția)
Calorifer in uscator chinook chinook Buna ziua! Apelez din nou la dvs. cu urmatoarea problema: Am reusit sa am acces la uscatorie incepand de ieri pentru prima oara in 20 de ani de cand locuiesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi uscatorie vali_p vali_p Buna dimineata, Sunt o propietara de apartament si am si eu o problema cu cei din conducerea administrativa.Mai precis in urma cu ceva timp (1 an) ne-au pus ... (vezi toată discuția)