avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inculpatul a început executarea pedepsei privative de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inculpatul a început executarea pedepsei privative de libertate. Pot fi achitate acum cheltuielile de judecată de către o terță persoană, în numele lui?

Buna ziua!
In cazul in care se doreste achitarea cheltuielilor de judecata in perioada in care inculpatul deja a inceput executarea pedepsei privative de libertate (se afla fizic in penitenciar), acestea pot fi achitate de catre o terta persoana, in numele lui? Este necesara o procura in acest sens sau alte acte/mentiuni aditionale, pentru a se dovedi ca se achita in numele sau? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Platiti dvs pentru el.
Si, in cazul in care termenul de 3 luni a trecut, insa, din motive care imi scapa, nu s-a facut executarea silita pentru aceasta suma, dovada platii acestora va avea aceeasi valoare probatorie in fata instantei, nu?
Nu s-ar considera ca nu exista “buna-credinta” mentionata in cadrul conditiilor liberarii conditionate, din moment ce s-a depasit termenul de 3 luni? Sau buna-credinta se raporteaza la momentul depunerii cererii?
La momentul depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua in legatura cu eliberarea conditionata. sotul meu munceste se conporta bine se duce la toate activitetile din pentenciar si nu face probleme ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
An de detentie 6 luni ncpp? control judiciar pe cautiune? MorosanuMadalina MorosanuMadalina este adevarat ca NCPP prevede ca anul de detentie este de 6 luni daca nu se intocmeste pt. condamnat rapoarte negative? Daca o persoana a primit o sentinta ... (vezi toată discuția)