In primul rand, multumesc pentru dispozitia de a raspunde la aceasta intrebare intr-un limbaj simplu, fara trimiteri la lege, care numai lamuritoare nu este.
[ Am citit legea privind "Registrul de evidență fiscală", am citit cam tot ce s-a publicat pe net cu privire la completarea acestui registru, am urmarit materialele video ale dnei Luiza samd. ]
Din pacate, nu am gasit niciun exemplu concret in acest sens. Tabelul are doar 3 coloane.
1. Cum fac in tabel deosebirea dintre cheltuieli si venituri?
2. Trec totalul veniturilor intr-un an pe un rand, si sub el totalul cheltuielilor?
3. Sau, trebuie sa trec fiecare intrare de venit pe cate un rand, si apoi cate o cheltuiala pe fiecare rand?
4. In tabelul model nu este trecuta o casuta de totaluri. Asa trebuie sa fie?
5. Daca am mai multe categorii de venit, trebuie sa am cate un registru separat? Daca nu, concret, cum fac diferenta? Trec codul CAEN inainte de descrierea venitului?
6. Exista vreun fisier completat cu cateva intrari, pentru exemplificare, care mi-a scapat din vedere?
Am vazut intrebari similare in rubrica de comentarii inclusiv in articole de pe avocatnet.ro, fara ca autorul articolului sa dea vreun raspuns, desi erau zeci de like-uri/thumbs-up pentru acea intrebare. Probabil, astfel de intrebari ii pot parea stupide unui contabil. Pentru leguitor, sigur sunt, dovada modul in care legea este fomulata. Pentru noi, cei de rand, raman intrebari "bune",
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
eupopescu , utilizator
18:12, 11 Noiembrie 2018