avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bunurile imobile ale unui soț care au fost dobândite înainte de căsătorie se moștenesc de celălalt soț in cazul decesului? In familie nu au rezultat copii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 9 Noiembrie 2018
Da. Sotul supravietuitor are dreptul la o cota si din bunurile proprii ale sotului decedat.
Căsătoria a durat 8 luni și împreună soții nu au realizat nici un bun comun.In acest caz ,tot mai participa la moștenire soțul supraviețuitor?
Participa ca e sot supravietuitor.. nu conteaza nici cat a durat casatoria ( putea dura si o ora) si nici ca nu au realizat bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)