avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL infiintat s-a inregistrat in registrul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL infiintat s-a inregistrat in registrul intracomunitar si a primit un nou cui.

Buna ziua. In luna august a fost infiintat un SRL. Nu a desfasurat activitate. A depus doar capitalul social. In luna octombrie a cerut inregistrarea ca platitor tva si s-a inregistrat in registrul intracomunitar si a primit un nou cui.
Evidenta contabila pe lunile aug-sept s-a facut pe primul cod fiscal. In luna octombrie, dupa primirea cui-ului nou su adaugarea cuvantului intracomunitar in denumirea firmei, continuam evidenta contabila pe al doilea cui. Ce se intampla cu primul?
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 14:04, 8 Februarie 2019
Eu cred ca dvs incurcati lucrurile. Treaba dupa parerea mea sta asa: in primul rand nu mai exista registru intracomunitar. SRL-ul s-a infiintat in august. Apoi ati primit un nou cui. Cel de-al doilea cui trebuie sa il folositi doar pentru achizitii intracomunitare de bunuri si servicii si pentru livrari intracomunitare de servicii. Al doilea cui il folositi si pentru depunerea declaratiilor 301 si 390 atunci cand este cazul.In rest intreaga contabilitate a firmei se tine pe primul cui. Sper ca eu am inteles exact situatia firmei dvs, iar dvs, explicatiile mele.Daca doriti puteti sa imi scrieti un mesaj cu cele doua cui-uri si lamurim problema 100%.
am inteles. multumesc
Cu placere.
Declaratia 100 o depun pe primul cui, pe care fac si evidenta contabila. Pe al doilea cui fac declaratiile 301 si 390. M-a derutat faptul ca am solicitat inregistrarea ca platitor de tva si am primit raspuns in care mi se specifica faptul ca "contul a fost activat pe al doilea cui si pot utiliza serviciul depunere declaratii"
Inteleg ca acum lucrurile sunt clare pt dvs.

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar firma neplatitoare tva Alex N Alex N Buna ziua, O societate comerciala, neplatitoare de tva in Romania, achizitioneaza marfuri din UE si vinde fara TVA in Romania. Achizitiile din state UE sunt ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)