avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi s-a cerut să depun răspuns la întâmpinare cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi s-a cerut să depun răspuns la întâmpinare cu zece zile înainte de prima înfățișare dar l-am depus doar cu două-trei zile înainte. Se poate să îmi fie refuzate probele propuse?

Buna. Daca intr-un proces mi s-a cerut sa depun Raspuns la intampinare cu zece zile inainte de prima infatisare si acesta a fost depus doar cu doua-trei zile inainte de infatisarea respectiva, se poate sa imi fie refuzate probele propuse prin Raspuns?
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: N Sireteanu , utilizator 19:06, 25 Noiembrie 2018
Da, daca nu ati respectat termenul stabilit de instanta, sanctiunea este decaderea din dreptul de a mai propune probe.
Multumesc frumos pt raspuns. Exista o alta cale de a propune probele respective? La prima infatisare Judecatoria si-a declinat competenta si a trimis dosarul la Tribunal. Primul termen la Tribunal e in 20.11. Se considera " prim termen", ori acesta a fost cel de la Judecatorie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N Sireteanu a scris:
mi s-a cerut sa depun Raspuns la intampinare cu zece zile inainte de prima infatisare

Sunteti sigura?
Textul de lege spune altceva.

Art. 201 c.proc.civ.
Fixarea primului termen de judecată
Art. 201. Fixarea primului termen de judecata
....................................................
(2) Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.

(3) In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.

(4) In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (2), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
............................................................

Deci, din textul de lege rezulta urmatoarele:
1.- raspunsul la intampinare se depune in 10 zile de la comunicare,
2- daca raspunsul se depune, in 3 zile de la data depunerii se fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata,
3.- daca raspunsul nu se depune in termenul de 10 zile de la comunicare, la data expirarii termenului , se fixeaza prin rezolutie pirmul termen de judecata,

Concluzionand -textul nu prevede nici-o sanctiune pentru nedepunerea raspunsului in termenul de 10 zile.
Probele se propun in conditiile art 254 c.proc.civ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Scrie "cu 10 zile inainte de termenul fixat"; Acesta era deja fixat la o data indepartata in timp de cea a depunerii cererii, probabil datorita vacantei de vara.
Probele nu se propun/depun prin raspunsul la intampinare ci prin inatmpinare. Sa nu confundati intre ei termenii de intampinare si raspusn la intampinare.

Pt nerespectarea termenului de depunere a raspunsului la intampinare nu aveti sanctiune.

Alte discuții în legătură

Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)
Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)