avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație/ spor la salariu pt. pers.cu handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație/ spor la salariu pt. pers.cu handicap (active)

De cand se adauga sporul de 15% la salariu pt persoanele cu handicap grav sau accentuat încadrate în muncă?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 12 Noiembrie 2018
De la 25 septembrie 2018 se poate acorda acel spor.

Hotărârea nr. 751/2018 pentru stabilirea categoriilor de persoane cu handicap care beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție/indemnizația de încadrare este in vigoare de la 25 septembrie 2018.
Si de cand se va pune în aplicare această Hotărâre, sau, cui trebuie sa se adreseze o persoana în cauză pentru a beneficia de aceste drepturi, pentru a fi pus în drepturile acestea.
Multumesc mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea este in vigoare si este aplicabila numai sectorului bugetar.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, de oricare tip prevăzut de art. 86 alin. (2) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, se pot adresa angajatorilor pentru punerea in practica a acestei HG.
Asta înseamnă că o Societate Comercială pe acțiuni nu se încadrează... din pacate...
Pe de altă parte, nu mi se pare corect sa se faca discrepanță între persoanele cu handicap care activează în sectoare diferite de cel bugetar... de ce credeti ca se face această delimitare???...
Multumesc mult pentru promptitudine si amabilitate....
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
cernatlarisa, utilizator
Delimitarea este facuta din cauza ca statul nu poate impune sectorului privat decat salariul minim brut pe economie , iar sporurile care pot fi acordate sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m.aplicabil sau in reg.intern

Alte discuții în legătură

Spor 15 % salariu.handicap accentuat. netsky netsky Buna ziua, Am citit undeva ca se acorda un spor de 15 % din salariu, persoanelor care detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat sau ... (vezi toată discuția)
Hotararea nr 751 din 20.09.2018 mixi_v mixi_v As avea rugamintea sa imi comunicati daca Hot. 751 din 20.09.2018, publicata in MO 821 din 25.09.2018 pt stabilirea sporului de 15% din salariu pt persoanele ... (vezi toată discuția)