As avea rugamintea sa imi comunicati daca Hot. 751 din 20.09.2018, publicata in MO 821 din 25.09.2018 pt stabilirea sporului de 15% din salariu pt persoanele cu handicap se aplica si celor care lucreaza part time 1/2 norma? Eu am handicap auditiv accentuat sunt pensionata grad 3 si lucrez 1/2 asa imi permite legea. De asemenea va rog sa imi specificati daca in cazul meu se aplica acel spor, din ce luna intra in vigoare? Din septembrie? Eu nu am primit nimic de la angajator pe luna 9.
Multumesc frumos!
Avand in vedere ca HG este in vigoare de la 25 septembrie 2018, spoul de 15% se poate acorda de la aceasta data.
Potrivit actului normativ , persoanele care, în conformitate cu certificatul de încadrare în grad de handicap, sunt încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, beneficiaza de acest spos.
Legea nu distinge in functie de tipul de contract sau de durata timpului de munca, prin urmare, beneficiaza de acest spor toate persoanele care, în conformitate cu certificatul de încadrare în grad de handicap, sunt încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul contractului de munca si indiferent de durata timpului de munca,norma intreaga sau timp partial.
Contract de munca
lyly64
Va rog, o persoana certificat de handicap cu grad de handicap accentuat, cod boala C73 , cod handicap 2, cu valabilitate permanenta angajata de conf. HG ... (vezi toată discuția)
Contract de munca
lyly64
Va rog, conform HG nr.751/2018 persoanele angajate care au cetificate de handicap conform legii nr.448/2006, art. 86 alin(2) ( handicap: fizic, vizual, ... (vezi toată discuția)