avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suntem chemați în calitate de intimați în dosarul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suntem chemați în calitate de intimați în dosarul cu obiectivul ,,confirmare renunțare urmărire penală''. Este obligatoriu să mă prezint?

Persoana vatamata a primit
ORDONANTA de renuntare la urmarire penala si clasare .
Neam impacat i-am restituit sums , avem si o hartie facuta la tribunal la un avocat unde scrie ca neam impacat . Dar suntem chemati pe 19 Dec in calitate de intimati in dosarul cu obiectivul : confirmare renuntare urmarire penala ( art.318 Ali 12 NCPP ) Eu nu stiu daca ma voi putea prezenta datorita ca voi incepe munca in alt judet . E obligatoriu sa ma prezint ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca ati fost legal citata, se judeca si in lipsa dvs.
Intrebarea ar mai fi : ce mi se va intampla daca ORDONANTA data e incetarea la urmarire penala . Adica nu exista nici un acuzator . Se va incheia acest proces ? Si tin sa precizez ca persoana ce ma citat a platit si acea unica taxa de 5 lei cheltuieli de judecata iar eu nimic caci din Cate am inteles cheltuielile mele sunt suportate de stat .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
trandafir2, moderator
Nu inteleg exact, dvs sunteti persoana vatamata sau suspectul?
Sa va explic . Eu avand niste probleme financiare am recurs la un gest necugetat de care imi pare rau din momentul facut Dar sa intamplat .
Anul trecut pe la sf anului mi-am insisti ( furat ) cardea de credit al bunicilui stiind ca sunt bani pe el . Dupa o sapt sa descoperit au fost la politie si pana la urma am recunoscut fapta la politie unde erau si ei . Ei mau inteles si siau retras plangerea . Unde am cazut deacord sa restitui bani. Asa am facut si au fost iar la politie sa zica acest fapt si ca plangerea sa fie retrasa. Iar acum cum vam spus in mes anterioare suntem chemati ca intimati amundoi pe data de 19 Dec. Bunicul primind ORDONANTA de incetare si a platii de 5 lei cheltuieli de judecata si tot ce am zis mai sus . Acum o luna cand a primit ORDONANTA am fost cu el sa o depuna la judecatorie si am vb si cu in avocat unde nea si scris o scrisoare unde zice de cele intamplate si de impacare . Daca nu ma prezint se va incheia acest proces ??????
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
trandafir2, moderator
Din cate inteleg s-a dispus o solutie de renuntarea la up. Daca nu va prezentati, angajati-va avocat sa va reprezinte. Cererea se poate solutiona si in lipsa dvs daca ati fost legal citat, dar daca nu se admite, riscati sa fiti trimis in judecata ulterior.

Alte discuții în legătură

Interpretare pronuntare instanta iuli113 iuli113 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca persoana G.F. va fi cercetat penal sau se va renunta la cercetarea penala? AM atasat rezolutia completului de ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)