avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere de inscriere la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere de inscriere la masa credala

Poate sa se inscrie creditoarea la masa credala a debitoarei aflata in insolventa, in baza hotararii de fond de castig asupra creantelor neapelata de debitoare?
Hotararea de castig trebuie legalizata si investita cu formula executorie de catre instanta pentru ca creditoarea sa se poata inscrie la masa credala a debitoarei, sau este de ajuns doar hotararea de castig comunicata de instanta?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 16:05, 12 Noiembrie 2018
Da, se poate inscrie. Trebuie depusa Cererea de inscriere la masa credala și hotararea judecatoreasca legalizata, nu investita cu formula executorie. Daca nu e definitiva, se poate inscrie cu acea creanta depunand actele doveditoare.
Se putea inscrie si cu facturi neachitate spre exemplu, daca nu exista o hotarare. Faptul ca exista o hotarare, da o mai mare certitudine admiterii cererii de inmscriere la masa credala.
Fiti atenta sa nu depasiti termenul in care va puteti inscrie.
Cererea va fi insotita de:
- taxa de timbru in valoare de 200 lei,
- copie a actelor doveditoare (hotararea judecatoreasca).

Legea 85/2014 nu prevede ca hotararea dvs sa fie legalizata, prin urmare, sunt aplicabile dispozitiile art. 292 alin. 1 din Codul de procedura civila, conform caruia:
"Dacă prin lege nu se dispune altfel, fiecare parte are dreptul să depună înscrisurile de care înţelege să se folosească, în copie certificată pentru conformitate."

Va sfatuiesc sa depuneti 1 exemplar la dosarul instantei si al doilea la lichidatorul judiciar.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare somatie de plata. Cristianna Cristianna Buna ziua!Am castigat un proces pe somatia de plata ,noi fiind creditoarea,in luna mai 2010.Am asteptat comunicarea.Nu a venit timp de cateva luni.Intre timp ... (vezi toată discuția)
Bo original posibil pierdut discover discover Buna ziua , am trimis la judecatoria Craiova o cerere de investire ptr un BO . Aceasta cerere a fost inregistrata cu data de 5 iulie , si a fost admisa la ... (vezi toată discuția)
Urgent! recuperare creante! fany22 fany22 Buna, Tocmai am descoperit ca multe dintre firmele care au restante la firma mea, sunt, ba sub incidenta Legii 85/2006, ba si-au intrerupt temporar ... (vezi toată discuția)