avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția mea a părăsit domiciliul acum 4 luni, ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția mea a părăsit domiciliul acum 4 luni, ce șanse am să obțin custodia copilului?

suntem căsătoriți de 8 ani si avem un copil de 6 ani as vrea sa divortez dar ea vrea sa ia custodia copilului. Precizez ca a parasit domiciliul fara cearta doar printr-un mesaj ca vrea sa ne despartim
Ce șanse am sa iau custodia copilului?
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:02, 13 Noiembrie 2018
Depinde de situatia de fapt. De cine este mai atasat copilul? Acum, custodia este comuna, prin exceptie este custodia exclusiva. Daca nu ati exercitat violente asupra copilului, atunci, in general, custodia este comuna. Daca doriti ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs., atunci trebuie sa dovediti relatia de atasament a copilului fata de dvs., faptul ca il puteti intretine, ca aveti unde sa locuiti cu el, etc. Dar, totul depinde de un judecator care, sa nu uitam, este tot un om.
Nu precizati daca sotia a plecat cu minorul sau acesta e la dvs.
Nu copilul e la mine ea nu a venit sa il vada deloc de cand a plecat. Nici nu stiu unde este.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu precizati daca sotia a plecat cu minorul sau acesta e la dvs.

daca maine copilul e intrebat unde vrea sa ramana ce raspunde? la mama sau la tata? e important raspunsul lui.Ca sa nu spun 51%
Faptul ca minorul este la dvs constituie un avantaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor jana orascu jana orascu cum pot obtine custodia unui minor de 4 ani daca sotul e agresiv si violent si intentionez sa divortez ? E mai bine sa raman in domiciliul comun sau sa iau ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am ca mama daca am" parasit " domiciliul Mariapopovici68 Mariapopovici68 Buna ziua. Acum 5 ani Eu si sotul meu ne am despărțit la notar, unde custodia pt 2 fete De 9 si 7 ani mi a fost dată mie, cu 2 weekenduri pe luna la tata, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)