avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu și surorile mele, spre deosebire de fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu și surorile mele, spre deosebire de fratele nostru, ne-am cedat cotele de moștenire după tata în favoarea mamei. Acum vedem că fratele are o mare parte din avere, se mai poate face ceva?

Buna ziua,
S-a facut mostenirea dupa decesul tatalui meu si eu impreuna cu surorile mele am cedat in favoarea mamei ,iar fratele si-a tinut partea .Mentionez ca declaratiile le-am dat in biroul notarului , nu ne-a dat nimic la mana care sa contina declaratiile noastre ,doar ca pe acest act noi surorile suntem straine de succesiune ,acum vedem ca fratele are mare parte din mostenire .Va intrebam daca acest act este intocmit legal ,sau daca se mai poate face ceva.

Multumim anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar partile nu trebuie sa caste bine ochii inainte de a semna?
De regula, părțile inteleg ce la convine.
Cand situatia nu mai e avantajoasă "Nu mi-a explicat notarul".
Toate actele notariale se îndeplinesc la cerere.
Dvs ati completat o cerere, cu mâna dvs.
Vi s-a dictat "renunț in favoarea mamei"?
Nu cred. Scria in declarația pe care ati semnat-o "renunț in favoarea mamei "?
Nu cred.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
gi-jane2, moderator
După decesul mamei, ve ți fi chemați la succesiunea din partea mamei, și atunci va puteți cere dreptul de la mama, doar dacă mama cât a fost în viata nu a donat fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire MARISSA7 MARISSA7 Suntem doi frati.Parintii nostri au decedat in urma cu 12. In timpul vietii mama noastra era proprietara unui apartament.50% din proprietatea acestui aprtament ... (vezi toată discuția)
Succesiune mihaela david mihaela david parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu ... (vezi toată discuția)