Buna seara!
In anul 2014 am vândut o mașina cu contract de vânzare cumpărare, am fost la financiar si am dat omului certificat fiscal si tot ca avea nevoie sa o transcrie pe el. Eu rămânând fără nici o mașina in proprietate, luna asta am cumpărat o mașina si la asigurări surpriza, eu mai am o asigurare pe mașina ce am vândut-o in urma cu 4 ani, domnul respectiv constat ca a vandut la rândul lui mașina doar ca la asigurare continua sa facă asigurare pe numele meu cu CNP -ul meu.
Ce se poate face in cazul asta? Eu nu am semnat nici un fel de polița de asigurare, cu alte cuvinte cineva utilizează datele mele personale fără a avea un consimțământ de la mine.
Ce as putea face sa stopez aceasta treaba? Multumesc frumos
In principiu se anunta in scris societatile de asigurare si acestea vor anunta reteaua de vanzari (agenti, brokeri) ca dumneavoastra nu doriti ca la masina avand seria de sasiu ... si nr de inmatriculare ... sa se mai incheie asigurare RCA pe numele dvs., pentru ca masina nu va mai apartine. Si incepeti cu societatea la care ati descoperit RCA-ul respectiv.
Bună ziua! Ma aflu într-o situație similara, și eu deja am făcut o cerere la firma de asigurări la care a fost emisa polița și am cerut restricționarea de emitere a altor polițe pe datele mașinii respective. Asa cum spuneți și dvs. mi s-a spus sa merg la toate firmele de asigurări sa procedez la fel. Și întreb? Nu exista o posibilitate de o astfel de cerere comuna pentru toate aceste firme care emit polițe? Cedam? ASF?Am făcut o plângere și către ANSPCD pentru utilizarea datelor mele personale fără acordul meu.
Pentru Ndiana
Îmi permit sa va răspund ca am pățit același lucru.
Am făcut adrese la toate societățile de asigurare am atasat: ci,contract vânzare cumpărare ,fiscal.
După circa 2 săptămâni au blocat cnp ul meu și mașină pe care am vandut-o. Deci în sistemul lor nu mai poate face asigurări. I-au luat înapoi asigurarea și au anulat-o.
Însă, anulandu-mi cnp ul ,când am mers sa fac rca pt mine,eram blocat și eu. Nu îmi da voie în sistem. Atunci am cautat pe internet și am făcut o asigurare online. Probabil ca asa a făcut și infractorul, continuă cu rca online.
Am fost sfătuit de un avocat sa fac plângere penală împotriva primului cumpărător. La poliție au făcut mișto de mine,dar am mers la Parchet. Acum aștept.
Greseala in rca
peugen
Buna ziua,
Am comandat online o polita RCA, am primit-o si am constatat ca mi s-a gresit numarul de inmatriculare < in loc de V aparea litera B >. Ce se ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus
cole10
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)