avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor social
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor social

Buna ziua..am o intrebare...suntem o familie formata din 5 membrii..3 copii minori...am masina pe numele meu..am 17 ar.pamant cu tot cu casa..de la primarie mi sa spus ca nu pot beneficia de ajutor social din aceasta cauza..mentionez ca nu am venit..doar indemnizatia si alocatiile copiilor..1600 lei...e legal ?
Cel mai recent răspuns: Trifua , utilizator 13:26, 15 Noiembrie 2018
da.Cei 2 adulti puteti merge la munca.
Da...cu sigurantA...doar daca ar fi unde...si cu fetita de 7 luni in brate va merge si nevasta...multumesc pt ca ai obosit cu raspunsul...
mama sta cu copilul 2 ani si mergeti dvs.De unde sunteti de nu gasiti de munca ca va gasesc eu, numai sa vreti sa munciti.
Balda judetul mures..chiar va rog
Poate ca venitul familiei dvs. depaseste plafoanele de venituri prevazute in legislatie. O familie formata din 5 persoane ar trebui sa aiba venituri de cel mult 527 lei, fara a lua in calcul alocatiile copiilor.
Sau poate ca nu ati indeplinit aceasta conditie:

"Persoanele apte de muncă care nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi vor prezenta dovada faptului că sunt în evidenţa Agenţiei Teritoriale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru încadrarea în muncă şi nu au refuzat nejustificat un loc de muncă oferit sau nu au refuzat participarea la un program de pregătire profesională."
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
elenazan, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor social mama fara venituri ionut31 ionut31 buna ziua. avem un copil de 5 luni jumatate, sotia nu are niciun fel de venit, iar eu sunt somer inregistrat fara indemnizatie. singurul venit momentan este ... (vezi toată discuția)
Drepturi sociale: calculul ajutorului social pentru o mama cu 7 copiii CodrinaSilvia CodrinaSilvia As dori sa stiu cum se calculeaza ajutorul social, alocatia pentru copii si alocatia suplimentara pentru familie monoparentala pentru o mama singura cu 7 copii ... (vezi toată discuția)
Ajutor social handsu handsu Care sunt conditiile de acordare a ajutorului social ? Handsu (vezi toată discuția)