Buna ziua, eu si cu fratele meu suntem studenti, in luna lui Octombrie ne-am mutat intr-un apartament, eu si fratele meu, plus un cuplu, fiecare cu camera lui. contractul s-a facut pe numele fetei din cuplu, timp de 6 luni, iar in contract proprietarul a specificat ca doar 2 persoane stau in apartament, in loc de 4.
Iar acest cuplu spun ca vor sa plece, dar de fapt vor sa ne faca sa plecam si noi pentru ca ei sa aduca pe altcineva in locul nostru, proprietarul a spus ca deja au gasit pe cineva sa se mute in apartament.
Intrebarea mea este, proprietarul ne poate evacua chiar daca contractul este pe numele fetei, mai ales pe timp de toamna/iarna, si chiar daca il rezileaza fara stiinta noastra?
Tin sa mentionez ca noi nu vrem sa ne mutam fiindca o garsoniera este foarte scumpa, si cum am gasit acest apartament , nu mi se pare corect sa plecam si noi daca ei vor sa plece.
Buna ziua.
Atata timp cat nu a fost incheiat un contract de inchiriere intre dvs. si proprietar, nu aveti niciun drept de a locui in acel apartament. Faptul ca respectivul cuplu a acceptat sa locuiti acolo, inseamna ca ati fost acceptati in calitate "musafiri" atat dvs, cat si fratele .
Ideal ar fi sa-l contactati pe proprietar si incheiati un contract cu el. Astfel , puteti ramane in locuinta in mod legal.
Da dar nu ne aflam pe timp de toamna? Nu se pot da afara chiriasii timp de toamna sau iarna nu? Si noi am facut contractul pe fata din cuplu fiindca asa am vrut toti, nu puteam face 4 contracte pentru fiecare, si ei au fost de acord sa fim 4.
Probleme cu chiriasii..
Jenns
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as ... (vezi toată discuția)