avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre evacuarea din casa pe timpul iernii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre evacuarea din casa pe timpul iernii

sunt in divort cu sotia.apartamentul conjugal este bunul ei dobandit inainte de casatorie.eu locuiesc acum in casa ei. ea a plecat de acasa cu fiul nostru minor care are 12 ani si s-a dus la nasa noastra de cununie care este avocat.mentionez ca a plecat din casa de bunavoie. a bagat divort la inceputul lunii septembrie iar pe data de 17.10 avem prima infatisare.eu sunt de acord cu divortul si cu absolut tot ce mi-a cerut,pensie alimentara,revenirea la fostul ei nume.....avand bani si o armata de avocati mi-au bagat ordin de protectie la judecatorie apoi au facut apel la tribunal .in ambele cazuri doamna presedinta le-a respins ordinul irevocabil.au vazut ca nu se poate sa ma evacueze di casa cu ordinul de protectie mi-au bagat ordonanta prezidentiala pentru evacuarea mea dar si aici s-a respins aceasta ordonanta.mentionez ca in momentul de fata nu am posibilitatea sa-mi inchiriez o locuinta unde sa pot pleca. intrebarea mea este daca se pronunta divortul ,fiind casa sotiei,poate sa ma evacueze din casa pe timpul iernii? daca cineva ma poate ajuta cu un sfat sau un raspuns.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 11 Octombrie 2016
Pe timpul iernii nu vă poate evacua. În principiu, nu vă poate evacua nici dacă pretindeți despăgubiri pentru investiții pe care le-ați făcut (eventual) la imobil.
va multumesc! exista vreun articol in lege? eu neavand avocat pentru ca nu-mi permit nu stiu ce sa spun doamnei judecator. poate imi dati dumneavoastra un sfat.Va multumesc mult!
Este important de știut temeiul de drept pe care și-a întemeiat acțiunea de evacuare.
eu am lucrat timp de 18 ani taximetrist timp in care sotia avea un salari mic.acum castiga foarte bine.normal ca am contribuit la renovarea,imbunatatirea apartamentului,dar nu am nevoie de absolut nici o despagubire(nici nu as avea cum sa dovedesc cu acte si chitante ce contributie am adus eu in apartament)asa ca prefer sa las apartamentul ei in buna stare pentru ca ma gandesc ca o sa locuiasca cu fiul meu care v-a fi bine ingrijit si tratat de sotie.sunt constient ca pentru fiul meu este mult mai bine sa stea cu mama lui in casa lor.mentionez ca ei nu se vor intoarce acasa atata timp cit eu stau aici.dar pur si simplu nu-mi permit sa plec iarna pe strazi.
896ncpc: Termen de executare
(1) Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s- ar putea muta de îndată.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.

Daca nu sunteti violent, nu va poate evacua, in primul rand pt ca sunteti soti.
In orice caz, trebuie sa va faceti un plan sa aveti un venit pt a plati o eventuala chirie ca de evacuat in final, tot va va evacua , iar iarna va veni si anul viitor.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita liviu.s liviu.s se poate suspenda executarea silita pe timp de iarna? (vezi toată discuția)
Evacuare din locuința comuna cornycorny cornycorny Buna dimineața, pot cere evacuarea din locuința comuna a fostei soții în condițiile în care ea este trecuta pe contractul de vânzare cumpărare, ... (vezi toată discuția)
Divort m_ariana m_ariana Va rog un sfat. Sunt in process de divort pe cale judecatoresca,divort cu copii. La inaintarea actelor am comunicat avocatei ca doresc sa raman cu copiii ... (vezi toată discuția)