avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Va rog un sfat.
Sunt in process de divort pe cale judecatoresca,divort cu copii.
La inaintarea actelor am comunicat avocatei ca doresc sa raman cu copiii in apartamentul pe care il avem inchiriat solicitand totodata evacuarea sotului din locuinta ,el nu vrea sa plece de bunavoie.
Intre timp lucrurile au degenarat este agresiv la inceput verbal ,in ultimul timp si fizic. As vrea sa plec ,pot sa inchiriez alt apartament ,inclusive copii mi-au cerut acest lucru ,dar sfatul avocatei a fost sa nu plec.momentan.Ce am de pirdut in cazul in care plec? Primul termen va fi abia peste 2 luni
Cel mai recent răspuns: m_ariana , utilizator 10:12, 31 Martie 2014
1. daca e agresiv puteti sa cereti un ordin de protectie impotriva lui prin care sa il evacuati temporar din casa

2. daca plecati, pierdeti posesia apartamentului - probabil ca avocata dvs se gandeste mai mult la partaj decat la divort. la prima vedere, sfatul meu ar fi sa nu stati cu copii sa luati bobarnace ci sa plecati. bineinteles ca avocata dvs stie cel mai bine cazul si ea da sfaturile cele mai in tema.
Si eu achiesez la opina colegului meu de la punctul 1. Pe aspectul apartamentului, avand in vedere ca spuneti ca este inchiriat, nu vad vreo problema in a va schimba domiciliul. Insa, sa nu se fi trimis ancheta sociala deja si sa ajunga la raport cand dvs nu mai sunteti acolo. Parerea mea este sa aveti incredere in avocatul dvs, cunoaste speta si nu cred ca v-ar sfatui de rau. Succes!
Multumesc de sfaturi

Nu ma deranjeaza sa pierd posesia apartamentului ,oricum eu il intretin ca el nu contribuie cu nimic , nu ma intereseaza nici bunurile ,ci vreau sa -mi stiu copii in liniste si siguranta.
Pe ei nu vreau sa-i pierd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti sa fac? ayna1 ayna1 In urma partajului mi-a revenit apartamentul cu tot ce este in el iar lui masina.Am facut un act de mana prin care ma oblig ca la vanzarea apartamentului sa ai ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Despre evacuarea din casa pe timpul iernii robert1972 robert1972 sunt in divort cu sotia.apartamentul conjugal este bunul ei dobandit inainte de casatorie.eu locuiesc acum in casa ei. ea a plecat de acasa cu fiul nostru ... (vezi toată discuția)