avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce ma sfatuiti sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce ma sfatuiti sa fac?

In urma partajului mi-a revenit apartamentul cu tot ce este in el iar lui masina.Am facut un act de mana prin care ma oblig ca la vanzarea apartamentului sa ai dau jumatate din bani .I-am permis sa stea in apartament iar acum vrea sa ami plateasca cat ar considera el ca este jumatate si sa trec apartamentul pe numele lui.Eu insa nu vreau sa vand.Avem impreuna doi copii carora vreau sa le las apartamentul.As vrea sa il las in apartament cat vrea el sa stea sau cat traieste astfel ca apartamentul sa le revina copiilor nostri.Pot face asta? Poate sa ma dea in judecata in baza actului facut intre noi dar neoficializat de vreun notar ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:48, 19 Aprilie 2010
Buna ziua . Acel act de mana nu are valoare , insa nu inteleg de ce v-ati complicat cu intocmirea acestui act din moment ce partajul era facut ... De putut poate sa va dea in judecata insa nu are sanse de castig... Nu va sfatuiesc sa treceti apartamentul pe numele sau pt. ca din ceea ce spuneti dvs. ca a facut sau incearca sa faca , mi se pare ca e un profitor ... Numai bine !
Prin acea hotarare judecatoresca ati facut partajul si apartamentul v/a revenit, iar lui masina. Daca nu ati fost obligata de instanta sa/i platiti sotului 1/2 din valoarea apartamentului (sulta), nu stiu ce v-a determinat sa faceti acea hartie in care va obligati sa/i dati 1/2 din valoarea apartamentului cand il veti vinde, daca nu aveti intentia de a-l vinde si cu atat mai mult ca doriti sa pastrati apartamentul pentru copii.
Daca apartamentul v/a revenit dvs. asa cum sustineti / nu aveti nici o obligatie sa/i permiteti sa stea impreuna cu dvs. Poate doriti unul dintre dvs. sa va refaceti viata...cum sa convietuiti?
Ati gresit ca ati facut acea intelegere , nu mai faceti alta.
Nu va poate obliga sa vindeti apartamentul , chiar daca ati facut acel act, dar depinde cum ar motiva el. Dvs nu ati scris in ce imprejurarui ati intocmit acel act cu fostul sot...
Dupa divort a fost de acord ca eu sa stau cu copii in apartament,intelegerea a fost ca el sa se mute ca sa poata primi bani de chirie de la locul de munca,nu ar fi primit daca avea deja o locuinta pe numele lui.Apartamentul nu era achitat integral atunci si urma sa platim pe din doua rata iar la vanzarea apartamentului sa impartim banii.Eu am plecat intre timp incerc sa ami refac viata,iar lui i-am permis sa stea in apartament.Oricat de ticalos a fost cu mine este tatal copiilor mei iar ei il iubesc mult.
pana la urma, dupa divort, ati facut partaj in instanta sau la notar prin care sa impartiti apartamentul si masina, sau ati facut intelegeri pe hartie intre voi?
daca ati facut partaj in instanta ce scrie in acel partaj, ca trebuie sau nu, sa-i platiti sulta la ap?
daca nu ati facut partaj, cereti in instanta sa va atribuie apartamentul dvs si sa-i achitati sulta si va trebui sa plece din casa. daca el a luat si masina de cer sa-i dati jumatate din valoarea ap?
partajul s-a facut de comun acord,in instanta iar in act scrie ca eu sunt posesoarea apartamentului cu tot ce este in el,iar el al masinii.desi avea timp 30 de zile nu a facut nici recurs .

Alte discuții în legătură

Tranzactie bunuri si divort de comun acord ContSters11386 ContSters11386 Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat. Am divortat in decembrie 2005 de comun acord cu tranzactie. In Hotararea Judecatoreasca se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)
Despre partaj partaj partaj Am divortat in nov 2010, fara a face partajul. Fostul sot a plecat din casa in urma unei ordonate presidentiale de evacuare datorita agresivitatii fata de ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)