avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce ma sfatuiti sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce ma sfatuiti sa fac?

In urma partajului mi-a revenit apartamentul cu tot ce este in el iar lui masina.Am facut un act de mana prin care ma oblig ca la vanzarea apartamentului sa ai dau jumatate din bani .I-am permis sa stea in apartament iar acum vrea sa ami plateasca cat ar considera el ca este jumatate si sa trec apartamentul pe numele lui.Eu insa nu vreau sa vand.Avem impreuna doi copii carora vreau sa le las apartamentul.As vrea sa il las in apartament cat vrea el sa stea sau cat traieste astfel ca apartamentul sa le revina copiilor nostri.Pot face asta? Poate sa ma dea in judecata in baza actului facut intre noi dar neoficializat de vreun notar ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:48, 19 Aprilie 2010
legalizati hotararea de partaj, sunteti proprietara cu acte in regula. nu va poate obliga sa vindeti, iar dvs il puteti evacua din casa. nu mai semnati alte intelegeri
Va multumesc tare mult pentru sfaturi.Avocata mea de la divort si partaj nu mi-a spus ca trebuie sa si legalizez hotararea si am presupus ca e in regula asa.Voi rezolva problema cat de curand.Va multumesc inca o data.
ulterior legalizarii hotararii de divort si partaj , puteti solicita evacuarea fostului sot din imobilul proprietatea dvs. personala .
nu trebuia sa plecati dvs. din imobilul ce vi s-a atribuit dvs., ci dansul trebuie sa se descurce .
din moment ce v-ati despartit, de ce va mai pasa atat de dansul ?? nu vedeti ca-si urmareste propriile interese, se gandeste numai la dansul din moment ce incearca sa va determine sa-i lasati dansului casa??
Da, nu trebuia sa parasiti imobilul.
Va trebui insa sa aveti si hotarare de evacuare daca fostul sot nu vrea sa plece de buna voie.
Ceea ce inseamna ca mai trebuie un proces care sa aiba ca obiect evacuarea daca nu exista capat de cerere privind evacuarea fostului sot.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie bunuri si divort de comun acord ContSters11386 ContSters11386 Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat. Am divortat in decembrie 2005 de comun acord cu tranzactie. In Hotararea Judecatoreasca se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)
Despre partaj partaj partaj Am divortat in nov 2010, fara a face partajul. Fostul sot a plecat din casa in urma unei ordonate presidentiale de evacuare datorita agresivitatii fata de ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)