avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tranzactie bunuri si divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tranzactie bunuri si divort de comun acord

Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat. Am divortat in decembrie 2005 de comun acord cu tranzactie. In Hotararea Judecatoreasca se specifica faptul ca apartamentul si bunurile din el imi raman mie, iar fostului sot trebuie ca in decurs de 2 luni de la vanzare sa-i dau o suma de bani. Vanzarea nu s-a facut nici pana azi, banii nu am avut de unde sa-i dau, in schimb fostul sot locuieste in continuare intr-o camera, contribuind la cheltuielile casei. Acum as vrea sa inchei acesta situatie care a devenit insuportabila, sa vand casa si sa-i dau partea de bani. Daca nu am respectat Hotararea si nu i-am dat banii ce poate sa-mi faca? La ce trebuie sa ma astept tinand cont ca va face tot posibilul sa ma faca sa pierd cat mai mult. Pot incepe demersurile de vanzare daca nu i-am dat banii atata timp? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soniya , utilizator 13:42, 4 Ianuarie 2010
De ce să vindeţi? Dacă aveţi sulta cuvenită pentru soţ stabilită în hotărârea judecătorească consemnaţi-o, pentru a avea dovada dării sultei, iar apoi îl veţi evacua..Ok, dacă nu aveţi aceşti bani....vindeţi dar cu cap:)
ContSters11386 a scris:

Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat. Am divortat in decembrie 2005 de comun acord cu tranzactie. In Hotararea Judecatoreasca se specifica faptul ca apartamentul si bunurile din el imi raman mie, iar fostului sot trebuie ca in decurs de 2 luni de la vanzare sa-i dau o suma de bani. Vanzarea nu s-a facut nici pana azi, banii nu am avut de unde sa-i dau, ........quot]

Daca apartamentul si bunurile din el v-au fost atribuite, ce v-a obligat instanta sa vindeti pentru achitarea sultei?
sULTA S/A PRESCRIS IN 2008..SOTUL NU TREBUIA SA DOARMA IN ACEST TIMP..EVACUATI-L..VA DORESC O ZI BUNA,,
=D>
asa este . din pacate pt fostul dvs sot, obligatia dvs de a-i plati sulta s-a prescris. ca atare, nu va mai poate actiona in instanta in vederea platii acestei sulte. B-)
daca doriti ca dansul sa nu mai locuiasca in imobilul care v-a fost atribuit de catre instanta, promovati o actiune in evacuare a fostului sot. dansul nu mai are titlu locativ.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Sulta andregb andregb Prin hotarare judecatoreasca tb sa il despagubesc pe fostul sot, ii revine jumatate din apartament. Au trecut aproape 10 ani de cand am hotararea ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)