avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare silita

se poate suspenda executarea silita pe timp de iarna?
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 18:06, 10 Octombrie 2010
Nu exista o prevedere in acest sens in Codul de procedura civila.
Cred ca va referiti la proiectul de lege denumit "Mica reforma din justitie":

"Evacuarea, interzisă pe timpul iernii:
O noutate absolută o reprezintă şi interzicerea evacuării pe timp de iarnă.
"Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la 1 decembrie şi până la 1 martie a anului următor decât dacă creditorul (cel care cere evacuarea - n.r.) face dovada că el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare, ori dacă debitorul (cel care urmează să fie evacuat - n.r.) şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată", se mai arată în modificările Codului de procedură civilă.
Aceste dispoziţii nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, fără niciun titlu, o locuinţă şi nici celor care au fost daţi afară dintr-o locuinţă întrucât ar fi pus în pericol relaţiile de convieţuire sau ar fi tulburat grav liniştea publică.
"
deocamdata nu se poate cere asa ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare pe timp de iarna handsu handsu Daca exista si in Romania ,ca si in alte tari europene, moratoriu de interzicerea evacuarilor , indiferent de motive , in lunile de iarna ? (vezi toată discuția)
Evacuat cu copii minori odr1 odr1 stau in chirie si am primit avertisment sa eliberez apartamentul in 45 de zile, am doi copii minori si ii cresc singur.mie greu sa gasesc alta locuinta in asa ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament gina09032007 gina09032007 As dori sa stiu daca exista o lege care interzice evacarea dintr-un apartament in perioada ianuarie-martie ? Sau, in orice caz,pe perioada de iarna? Este ... (vezi toată discuția)