avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... evacuat cu copii minori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

evacuat cu copii minori

stau in chirie si am primit avertisment sa eliberez apartamentul in 45 de zile, am doi copii minori si ii cresc singur.mie greu sa gasesc alta locuinta in asa scurt timp ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 09:30, 26 Ianuarie 2011
conform modificarilor Codului de procedura civila, in perioada de iarna nici o persoana nu poate fi evacuata din locuinta.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
guvernator mg a scris:

conform modificarilor Codului de procedura civila, in perioada de iarna nici o persoana nu poate fi evacuata din locuinta.


art 578^1 cpc :"Nicio evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca creditorul face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au la dispozitie o locuinta corespunzatoare ori ca debitorul si familia sa au o alta locuinta corespunzatoare in care s-ar putea muta de indata.
Dispozitiile alin. 1 nu se aplica in cazul evacuarii persoanelor care ocupa abuziv, pe cai de fapt, fara niciun titlu, o locuinta, si nici celor care au fost evacuati pentru ca pun in pericol relatiile de convietuire sau tulbura in mod grav linistea publica."
Doamna trebuie sa elibereze apartamentul in termen de 45 de zile, deci dupa data de 1 martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare pe timp de iarna Ceranu Ceranu Ce legea interzice executarile din locuinte iarna?#-o #-o (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament gina09032007 gina09032007 As dori sa stiu daca exista o lege care interzice evacarea dintr-un apartament in perioada ianuarie-martie ? Sau, in orice caz,pe perioada de iarna? Este ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita ancuta2003 ancuta2003 Daca s ar ajunge la evacuare silita in cazul neplatii creditului ipotecar si am copil minor pot fii evacuat? (vezi toată discuția)