avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Import arma (colectie)
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Import arma (colectie)

Buna ziua,

Eu sunt colectionar, si vreau sa-mi aduc la colectie doua arme de tip Flobert 6mm, din Slovacia. Situatia pana acum sta cam asa:

- am obtinut facturile proforme;
- m-am dus la serviciul arme sa vad daca am nevoie de notificare sau autorizare; mi-au spus ca am nevoie de autorizatie, ca e cu glont cu percutie pe rama.... ; am facut cerere pentru prima, si cerere pentru acordul prealabil de transfer;
- am trimis acordul la magazinul din Slovacia, care au ras de mine... au zis ca armele Flobert sunt "articole sportive"... nu arme ....
- mi-au spus ca ei trimit arma cu curierul, si ajunge la mine la usa in cateva zile... apoi eu sa fac ce vreau aici, in functie de legislatia de aici...

As vrea sa va cer si eu parerea legata de aceasta situatie... Ce pot sa fac sa ma asigur ca sunt in regula dpdv legislativ?

Credeti ca ar trebui sa incerc sa ma duc pe la vama postei romane? Ar trebui sa-mi stampileze intrarea in tara a armei? Sau copia dupa documentul de livrare de la curier este suficienta?

Va multumesc anticipat,

Cu respect,

Calin

Alte discuții în legătură

Problema cumparat pistol cu aer comprimat spy100 spy100 Am 23 de ani sunt din Focsani,Vrancea si vreau sa imi cumpar un pistol cu aer comprimat. Acum 2 ani am mai incercat sa imi cumpar un pistol cu aer ... (vezi toată discuția)
Accize pentru arcuri de tir (agrement) tibi1968 tibi1968 Sunt o persoana fizica, care recent a achizitionat un arc de agrement din UE. Am aplicat pentru certificate de detinator la Politie unde am fost informat ca ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru obtinerea permisului de port-arma mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este legea referitoare la portul de arma. Care sunt conditiile necesare pentru a putea intra in posesia ... (vezi toată discuția)