Buna ziua,
Vreau sa imi fac un pfa insa nu stiu foarte multe lucruri despre asta.Am niste intrebari la care sper sa gasesc raspunsuri la dumneavoastra.
1.Daca am sediul social intr-un spatiu pe care il detin in proprietate cu o alta persoana,insa mama pastreaza uzul fruct,trebuie sa fac contract de comodat?
2. Daca pot face acolo sediul social(mentionez ca este si adresa din cartea mea de identitate,este un apartament cu 2 camere),dar pentru desfasurarea activitatii inchiriez un alt spatiu,ce cheltuieli pot deduce,de la sediul social sau de la punctul de lucru?
3.Daca cumpar o masina pe pfa,dar nu detin permis de conducere,si o conduce altcineva,pot deduce cheltuielile ?Si cum se poate amortiza,deaca se poate, o masina cumparata pe pfa?
4.Mentionez ca vreau sa fiu pfa cu cod caen 9302-coafura si alte activitati de infrumusetare.In cazul acesta,cum pot amortiza mijloacele fixe?pentru ca am inteles ca obiectele de inventar se umesc asa doar daca sunt in maxim 1800 ron.ce este peste se numeste mijloc fix.
Va rog sa imi raspundeti asa ca pe intelesul tuturor,pentru ca ce am gasit pe net m-a bagat in ceata.
1. Va trebuie contract de comodat
2. Cheltuielile le deduceti numai la pct de lucru:chirie, curent electric, etc.
3. Puteti cumpara o masina pe PFA dar cheltuielie cu soferul nu le puteti scade daca nu aveti unn contract cu acesta si nu de muunca.
La restul intrebarilor numai un contabil va poate raspunde.