avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime - salariu minim 1 dec 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime - salariu minim 1 dec 2018

Avand in vedere ca de la 1 decembrie se va schimba salariul minim, iar cei care au 15 ani vechime vor trebui sa aiba 2350 lei brut, cum voi putea face marirea? Trebuie sa imi aduca angajatul stagiul de cotizare sau adeverinte care sa ateste ca are minim 15 ani vechime in munca?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
RuxandraLarisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 21 Noiembrie 2018
1.
Avand in vedere ca de la 1 decembrie se va schimba salariul minim, iar cei care au 15 ani vechime vor trebui sa aiba 2350 lei brut, cum voi putea face marirea?

Care este actul normativ care prevede asa ceva ?

2. Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010se probeaza cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime in cazul in care salariatul nu detine asa ceva.

Vechimea in munca stabilita incepand cu data de 01.01.2011se probeaza cu adeverintele de vechime .
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Oug 96/2018 este legea care face referire la salriul minim brut diferentiat. Ma intereseaza daca sunt obligat ca angajat sa ii verific vechimea sau angajatul este obligat sa imi demonstreze ca are vechime egala sau mai mare de 15 ani?
OUG 96/2018 nu prevede niciun salariu minim brut de la 01.12.2018 ....la acesta m-am referit.

OUG modifica Codul Muncii , nu si salariul minim brut pe tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salar minim Strong Strong Se majoreaza salariul minim de la 01.12.2018? este ceva oficial in acest sens?Multumesc (vezi toată discuția)
Sporul pt transa de vechime la persoanele cu salariul minim diferentiat si o vechime de peste 15 ani crmnradu crmnradu Buna ziua! Intrucat parerile sunt impartite as dori sa ma pot consulta si cu dv. Din cate stiu, salariul minim corespunde coeficientului 1. Adica cel mai mic ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog,- conform hotararii privind stabilirea, salariului minim brut minim cu cu 1 decembrie de 2080 -de la salariul de 2350 lei, ptr. personalul (studii ... (vezi toată discuția)