avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 90 zile, amenda 540 ron, certificat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 90 zile, amenda 540 ron, certificat retinut, Contestatie sambata??

Buna ziua. Am cateva nelamuriri daca mi se poate raspunde.
1) Suspendarea permisului pe o perioada de 90 de zile
2) Amenda de 540Ron
3) Retinerea Certificatului de inmatriculare.

Pe data de 30-10-2009 am fost oprit de catre politia rutiera insotita de R.A.R in comuna Pechea judetul Galati la ora 11 pentru o verificare tehnica.
Mi sa-au cerut documentele (Permis, buletin, certificat de inmatriculare, rovinieta, asigurarea obligatorie). Cei de la R.A.R au venit cu un cric manual, au ridicat autovehiculul marca Dacia 1310, tragand de roata si inspectand starea tehnica au gasit urmatoarele probleme: Pivot dreapta inferior, iala portiera stanga. OK... Masina nu era a mea, eu eram doar soferul. Proprietarul acesteaia era cu mine (un var) care mi-a aratat revizia masinii facute acum o luna, iar eu m-am suit in ea si am condus. Cei de la R.A.R m-au mai oprit o data acum o saptaman inaintea incidentului care prin constatare masina era in perfecta stare de funcionare. acum dupa o saptamana ceilalti au gasit "probleme la sistemul de directie". Neavand aparatura necesara ei nu au dat verdictul corect. Pivotul dreapta inferior nu avea nici cea mai mica problema. Iar sancionarea mea cu 540 de ron si permisul suspendat pentru o perioada de 90 de zile nu mi se pare a fi corect. Astazi suntem in 13, vineri, coada mare la contestatii si fiind si penultima zi am stat la rand, nu am fost primit pentru ca ei au un numar zilnic de contestatii. maine este sambata... si este ultima zi de contestatie... ce fac? sambata nu lucreaza... Ma pot duce luni sa o depun cu toata ca termenul a fost trecut? sau sunt 15 zile lucratoare? Va rog sa imi explicati daca politia romana a luat o decizie corecta, ce pot face. si daca mai am dreptul de a contesta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: strike , utilizator 13:19, 20 Noiembrie 2009
Ati primit un proces verbal?
Cine l-a intocmit?
Ce data este pe acesta?
În cazul în care un termen ar expira într-o zi de sărbătoare legală, acesta este prelungit până în prima zi care urmează şi care nu este zi de sărbătoare legală;
In situatia in care dv. considerati ca masina dv. corespunde d.p.d.v. tehnic contestati procesul verbal si prezentati in instanta o expertiza care sa ateste acest lucru
Inca ceva: contestatia nu este musai sa o depuneti la politie, ea se poate depune si la Judecatoria in raza careia s-a petrecut contraventia.
Deci, cum v-a zis si Analore, luni fuga cu contestatia la Judecatorie!
Am depus ieri contestatia (luni 16-11-2009) Si mia zis sa ma duc dupa doua zile adik miercuri sa imi dea grefa... si apoi ce fac?
Miercuri, puteti afla si cand aveti termen de judecata.
In proces, asteptati sa fiti citat pentru primul termen de judecata, cand va veti prezenta pregatiti sa sustineti - cu documente si martori, ceea ce ne-ati povestit noua.
Cu certificatul de grefa mergeti la Serviciul Permise, si, pana la solutionarea litigiului, va veti recupera permisul de conducere.

Alte discuții în legătură

Recuperarea permisului de conducere Raulll Raulll circuland pe un drum national, am fost oprit in trafic de catre R.A.R , care fara aparatura omologata, doar cu un simplu cric imi verifica masita!:, sistemul ... (vezi toată discuția)
Pv contestat si razgandit APASLARU APASLARU Buna ziua, In data de 28 aprilie 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere categ. B pentru viteza in afara localitatii COSTESTI Buzau, peste 50 Km/h. ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat, plangere contraventionala lameru lameru Am intrat intr-un sens giratoriu, din dreapta venea o masina cu viteza mare, avea cedeaza insa nu a redus viteza si a intrat in giratoriu cu minim 90-100km/h, ... (vezi toată discuția)