Am intrat intr-un sens giratoriu, din dreapta venea o masina cu viteza mare, avea cedeaza insa nu a redus viteza si a intrat in giratoriu cu minim 90-100km/h, eu pentru a evita impactul am tras usor dreapta si am franat brusc(chiar daca eram nevinovat in cazul impactului am decis in acea fractiune de secunda ca e mai bine sa evit o eventuala tragedie) in urma franei bruste, mi-a fugit spatele masinii si am lovit cu roata dreapta fata bordura(drum asfaltat, usor umed), masina care a intrat in giratoriu si-a continuat deplasarea fara sa ii retin nr.
Am sunat la 112 si la aprox 5min a venit un echipaj de pol. ma legitimat, le-am explicat ce sa intamplat dupa care au plecat spunandu-mi sa scot masina de pe partea carosabila (era netransportabila deoarece roata dreapta fata sa rupt).Evenimentul sa produs sambata spre duminica noaptea, eu am scos masina in afara partii carosabile iar luni dimineata am venit cu o autospeciala pt a ridica masina, insa un echipaj care intamplator era in zona a venit la noi ma legitimat si mi-a retinut carnetul de conducere pe motiv ca nu am anuntat in termen de 24h politia despre eveniment, insa eu am sunat la 112 si un echipaj a venit la fata locului imediat dupa accident.Pe procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu cele mentionate in speranta ca as putea face contestatie.
art 79 din oug 195/02 r sanctionata de art 100/3/g din oug 190/02r
As dori sa stiu daca pot face contestatie sa imi recuperez carnetul, ce sanse as avea.
ps. atasez o mini schita a incidentului
[ link extern ] /