avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet suspendat, plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet suspendat, plangere contraventionala

Am intrat intr-un sens giratoriu, din dreapta venea o masina cu viteza mare, avea cedeaza insa nu a redus viteza si a intrat in giratoriu cu minim 90-100km/h, eu pentru a evita impactul am tras usor dreapta si am franat brusc(chiar daca eram nevinovat in cazul impactului am decis in acea fractiune de secunda ca e mai bine sa evit o eventuala tragedie) in urma franei bruste, mi-a fugit spatele masinii si am lovit cu roata dreapta fata bordura(drum asfaltat, usor umed), masina care a intrat in giratoriu si-a continuat deplasarea fara sa ii retin nr.
Am sunat la 112 si la aprox 5min a venit un echipaj de pol. ma legitimat, le-am explicat ce sa intamplat dupa care au plecat spunandu-mi sa scot masina de pe partea carosabila (era netransportabila deoarece roata dreapta fata sa rupt).Evenimentul sa produs sambata spre duminica noaptea, eu am scos masina in afara partii carosabile iar luni dimineata am venit cu o autospeciala pt a ridica masina, insa un echipaj care intamplator era in zona a venit la noi ma legitimat si mi-a retinut carnetul de conducere pe motiv ca nu am anuntat in termen de 24h politia despre eveniment, insa eu am sunat la 112 si un echipaj a venit la fata locului imediat dupa accident.Pe procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu cele mentionate in speranta ca as putea face contestatie.

art 79 din oug 195/02 r sanctionata de art 100/3/g din oug 190/02r

As dori sa stiu daca pot face contestatie sa imi recuperez carnetul, ce sanse as avea.

ps. atasez o mini schita a incidentului
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
lameru, utilizator
Cel mai recent răspuns: lameru , utilizator 08:33, 15 Decembrie 2011
concret in baza carui art. din oug. 2/2011 a fost ridicat permisul???
Faceti contestatie impotriva procesului verbal.
Urmare a apelului dvs prin 112, s-a intocmit o fisa. Solicitati in instanta aceasta fisa intocmita de catre operatorul de la 112.Ulterior depuneti si desfasuratorul nr. de telefon efectuate in care aratati ca la data si ora X ati solicitat interventia politiei.
Dupa depunerea contestatiei la judecatorie ( in termen de 15 zile de cand intrati in posesia procesului verbal), solicitati un certificat de grefa. Cu acesta va prezentati la politie si cereti restituirea permisului pana la solutionarea contestatiei de catre instanta.
Inca ceva, e f important sa iau certificatul de grefa cat mai rpd pentru ca am un drum lung de facut curand, cum se procedeaza dupa depunerea contestatiei?
Cu certificatul de grefa, dovada in original, copie dupa CI, copie dupa plangere va prezentati la Serviciul de Politie Rutiera pentru recuperarea permisului, conform OUG 195/2002 Art. 118, alin. 3:
Puteti face contestatie dar dupa cum prezentati nschema se pare ca celalalt a patruns in intersectie inaintea dv si v-a cam fortat sa calcati frana. Iar faptul ca vi s-a rupt fuzeta rotii dr. fata denota ca ati avut si vitezamult prea mare pt a aborda un sens giratoriu. Faptul ca ati sunat la 112 se poate dovedi cu cele doua desfasuratoare de la telefonul dv si cel de la serv 112.

Alte discuții în legătură

Dosar penal incadrat pe amenintare la legea arme si munitii AlexOlaru1 AlexOlaru1 avocatnet.ro EXPLICĂM LEGISLAȚIA Acest site folosește cookies. Informații aici MESAJE PRIMITE (1 NOI) TOATE MANUELA RĂȘINĂ, ... (vezi toată discuția)
Pot fi amendat de politia rutiera prin 112? dorudoru dorudoru Scuzatii ca doresc o lamurire. Pot fii amendat de politia rutiera daca un participant in trafic sesizeaza politia ca am depasit ilegal si era sal pocnesc ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)