avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator-cenzor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator-cenzor?

Administrator cu atestat,in functie din 2013 , PFA, studii medii, experienta in contabilitate 40 de ani,pot ocupa postul de cenzor la o asociatie de proprietari, alta decat cea la care sunt administrator?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 14:31, 19 Noiembrie 2018
O persoana poate deveni cenzor intr-o asociatie de propriertari in conditiile in care:
1.- este ales de adunarea generala, dintre membrii asociatiei,sau
2-. este angajat de comitetul executiv, din afara asociatiei
O persoana poate exercita responsabilitatea de cenzor, conditionat de studii, daca:
1-. are cel putin studii medii, in cazul cand este ales dintre membrii asociatiei,sau
2-. are studii de specialitate in domeniu financiar-contabil=membru CECCAR-daca este angajat de comitetul executiv din afara asociatiei.

O alta conditie ce este la latitudunea adunarii generale este obligativitatea constituirii de garantii de catre cenzor.
Adunarea generala poate hotari ca cenzorul sa garanteze sau nu ca si administratorul.

intrebare> unde scrie in legea 196/2018 ca trebuie sa fii membru CECCAR? dati articolul.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
,
@Virgiliahornea, functie de ce obiect de activitate aveti, administrare, cenzorat, se poate face doar administrare sau doar cenzorat pe PFA-ul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil si cenzor in asociatia de proprietari oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare. De curand in asociatia noastra de proprietari a intervenit o schimbare prin plecarea cenzorului nostru. Am angajat o ... (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)