avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen preaviz?

ptr sef serviciu marketing cat este preavizul ptr concediere?20 sau 30 zile lucratoare?dar contabil sef?ms
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 17:15, 13 Noiembrie 2009
20 zile lucratoare (art65)#-o
deci inseamna ca nu are functie de conducere.............ma gandeam ca fiind sef....?!
CCM unic la nivel national 2007-2010
Art. 74. - (2) În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
corina.trandafir a scris:

deci inseamna ca nu are functie de conducere.............ma gandeam ca fiind sef....?!

in situatia dvs nu mai conteaza ca sunteti sef sau nu :((, nu uitati sa va cereti salariile compensatorii
si atunci de de inspectoratul de munca ne spune sa trecem la
functii executie- 20 lucratoare la concediere
conducere-30 lucratoare ????

Alte discuții în legătură

Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)
Program lucru in preaviz MGabriel MGabriel Daca angajatul se afla in preaviz (in situatia in care el si-a prezentat demisia,nu a fost disponibilizat),are dreptul la reducere de program? (vezi toată discuția)
Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)