avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la partaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la partaj.

Talal meu sa recasorit si are alti 2 copiii ,intre timp sotia lui a decedat .Eu am dreptul la partea lui dupa decesul lui ,casa ,apartament ,daca da com si cat ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:27, 19 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imobilele sunt dobandite in timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie?
Toti succesorii au dreptul la dobandirea bunurilor proprietatea parintilor, indiferent ca sunt proprii sau comune.

Imobilele la care faceti referire sunt proprietate comuna ?

Cota de 1/ 2 din acest bun , cota sotiei va fi transmisa prin succesiune catre tatal dumneavoastra si copii.

Dupa decesul tatalui dumneavoastra este transmis patrimoniul sau si catre dumneavoastra.
Da
raluk0207 a scris:

Imobilele sunt dobandite in timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie?

da
Da
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
caprarumarian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatălui dvs ii revine o cota de 5/8 din aceste bunuri (1/4 din jumătatea soției + jumătatea lui).
Ulterior cota de 5/8 a tatălui, se va împart în mod egal între copiii lui.
Inteleg ca sunt 3 in total, deci dvs va revine 5/24.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)