Buna ziua, cu scuzele de rigoare daca aceasta intrebare a mai fost adresata, as dori informatii pertinente legate de regimul de impozitare respectiv CAS si CASS.
Concret sunt cetatean roman, am proprietati (apartament si masina) in Romania, si incepand cu 1 Mai lucrez in Irlanda, angajat direct de catre o firma locala.
Am depus acea declaratie la ANAF ( mai putin de 30 zile ) si dupa plecare am primit prin email o copie a notificarii privind rezidenta fiscala in RO.
In conditile in care aici am platit impozit pe venit , USC (universal social charge) si PRSI (pay related social insurance), ce obligatii am in Romania ?
Platind toate contributiile la salariul de aici si cotele din RO taxarea in RO este semnificativ mai mare.
Notificarea respectiva nu am depus o aici la Revenue.
Multumesc
Echivalent p21
roxana.maria
Buna seara. Locuiesc si studiez in Irlanda iar de la facultate imi cere sa aduc echivalentul din Romania a P21 PAYE Balancing Statement. Care este ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.