avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipată
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipată

Bună seara. Vă rog frumos să-mi rezolvați și mie o nelămurire: am muncit în țară vreo 19 ani că asistentă medicală și în Spania 18 în mediere socială . Aș vrea să știu dacă aduc vechimea din Spania, dacă mă pot pensiona anticipat și în același timp să pot folosi vechimea de acolo pentru a mă pensiona la 65,5 ani după legea spaniolă, sau aducand-o în țară o pierd în Spania? M-am născut în martie 1960. Când aș putea să solicit pensionarea anticipată? Știu că se pierde un anumit procentaj fiindcă e anticipată. Când împlinesc 62 se recalculează? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Salome V., utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipată parțială Salome V. Salome V. Bună seara. Vă rog frumos, aș vrea să știu dacă după ce am lucrat în România vreo 19 ani și în Spania 18 as putea să solicit în România ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara canna canna Buna ziua, Tatal meu este stabilit in Spania si s-a demara de acolo pensionarea pe caz de boala. Cei de acolo au trimis dosarul medical si toate formularele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie N_&_K_43 N_&_K_43 ce conditii trebuie sa indeplinesti, sa iesi la pensie la cerere,care va fi cuantumul pensiei si varsta la care poti iesi la pensie la cerere?? (vezi toată discuția)