avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipată parțială
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipată parțială

Bună seara. Vă rog frumos, aș vrea să știu dacă după ce am lucrat în România vreo 19 ani și în Spania 18 as putea să solicit în România pensionarea anticipată parțială aducând anii din Spania . M-am născut în martie 1960 . Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Salome V. , utilizator 09:47, 23 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia internațională 2018: Cum obții pensia dacă ai lucrat și în alte țări
www.avocatnet.ro/articol_472...

Potrivit art. 19, alin. (1) din Legea nr. 263/2010, "constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asigurații datorează și/sau plătesc contribuții de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum și în alte țări, în condițiile stabilite prin acordurile sau convențiile internaționale la care România este parte".
Mulțumesc pentru răspuns însă tot n-am înțeles dacă vechimea în Spania se poate aduce pentru pensionarea anticipată parțială sau doar când voi ajuge la 62 de ani. Știu că dacă toți acești ani i-aș fi muncit în România m-aș fi putut pensiona anticipat ținând cont că împlinesc 59 de ani în martie însă ceea ce nu mi-e clar este dacă lucrând jumătate din timp afară pot beneficia de pensionarea anticipată parțială. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Salome V., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala, cu vechime in ro si ue lumi1234 lumi1234 Femeie, data nasterii mai 1963, vechime in munca 33 ani si 6 luni, din care 19 ani si 6 luni in Romania si 14 ani in Marea Britanie. Avand stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipată Salome V. Salome V. Bună seara. Vă rog frumos să-mi rezolvați și mie o nelămurire: am muncit în țară vreo 19 ani că asistentă medicală și în Spania 18 în mediere ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial Luiza Teo Luiza Teo Am cotizat in Romania 32 ani si 9 luni iar concomitent am cotizat 5 ani si in Spania. Se iau in calcul ambele cotizatii la calcularea pensiei anticipate ... (vezi toată discuția)