avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partial

Am cotizat in Romania 32 ani si 9 luni iar concomitent am cotizat 5 ani si in Spania. Se iau in calcul ambele cotizatii la calcularea pensiei anticipate partial. Mentionez ca am varsta de 57 ani si 4 luni.
Sau ce sfaturi imi puteti oferi.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2019
Luiza Teo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luiza Teo , utilizator 14:07, 3 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
art.19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asigurații datorează și/sau plătesc contribuții de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum și în alte țări, în condițiile stabilite prin acordurile sau convențiile internaționale la care România este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum și perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte țări, în condițiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internațional la care România este parte și/sau regulamente comunitare.
......

In speta, la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie anticipata partiala se iau in considerare ambele perioade (Romania + Spania)

Detalii despre Pensia internațională 2019: Cum obții pensie și pentru perioadele lucrate în alte țări
www.avocatnet.ro/t6100/pensi...
Multumesc frumos pentru raspunsul concret!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala, cu vechime in ro si ue lumi1234 lumi1234 Femeie, data nasterii mai 1963, vechime in munca 33 ani si 6 luni, din care 19 ani si 6 luni in Romania si 14 ani in Marea Britanie. Avand stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Pensionarea lazaroiunicole lazaroiunicole Daca cineva lucreaza intr-un stat din Uniunea Europeana(ex:Spania) si aduce in Romania dovada acestui fapt,anii lucrati in strainatate se cumuleaza cu cei ... (vezi toată discuția)
Pensie dantodoran dantodoran Buna ziua Am virsta de 57 de ani, din 1985 pina in 2002 am lucrat in Romania. In 2002 am parasit tara. care sunt drepturile de pensie si daca se pot obtine ... (vezi toată discuția)