avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somer - incadrare in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somer - incadrare in munca

Buna seara !
Fiul meu a absolvit liceul in anul 2018.
Pana in prezent a fost somer, dar acum a gasit loc de munca .
1. Trebuie sa anunte el Oficiu de somaj , ca este deja angajat ?
2. Daca a gasit loc de munca ( cca 4 luni a fost somer ) poate beneficia de ceva stimulent financiar , gen prima de incadrare sau altceva ? Si daca da, unde trebuie depus cererea/ dosarul ?

Cu respect,
un tata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 21 Noiembrie 2018
1. Va trebui sa anunte AJOFM-ul.

2. Legea 76/2002
art. 72
(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.
.....

3. Drepturile prevăzute la art. 72 din lege se acordă numai dacă persoanele îndreptățite vor depune la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană sau a municipiului București, unde se află în evidență, în termen de maximum 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizație de șomaj ca urmare a angajării, următoarele documente:
a) cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 10 HG 174/2002;
b) abrogat;
c) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie;
d) document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj hp777 hp777 Buna ziua. La data prezentei beneficiez de indemizatie de somaj, si doresc sa stiu care este procedura de a anunta AJOFM privind angajarea cu CIM, care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre somaj nicolas25 nicolas25 Buna ziua. In 03.07.2015 mi-am depus actele pentru somaj in Botosani. Precizez ca am fost disponibilizat din 01.07.2015. Saptamana asta mi-am gasit de munca. ... (vezi toată discuția)
Somaj costica57 costica57 Buna ziua,Am fost dat in somaj cu data de 1 mai 2016.Pana la 5 mai mi-am gasit un alt loc de munca si mi-am facut angajarea.Pe data de 6 mai am depus dosarul ... (vezi toată discuția)