Buna seara,
Ad dori sa încep executia castrului pentru mostenirea lasata de parinti mei.
Întrebarea mea este urmatoarea :
Dupa ce se executa cadstru si intbularea,dupa Titlul de Proprietate ,sau dupa gardul existent chiar daca acest gard nu reflecta realitatea din Titlul de Proprietate ?Care este legea care ar stipula acest lucru.
Multumesc pentru ajutorul dumneavoastra.
Inginerul de Cadastru măsoară imobilul, de la limitele acestuia.
Este o situație destul de frecventa ca suprafață din acte să nu coincidă cu cea de la măsurători.
Dacă rezultă mai putin, se va intabula suprafața din măsurători.
Dacă rezultă mai mult, se va intabula suprafața din act, cu mențiunea că de la măsurători au ieșit x mp
Buna dimineata,
Sa înteleg ca nu exista nici o lege care sa permita executarea cadastrului dupa gard si nu dupa acte ?Totul este lasat la aprecierea domnului inginer de cadastru autorizat ?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai se subintelege ca dupa gard...
Fiecare proprietate are niste limite fizice. Gard, sarma, plasa, franghie, sant, vecini etc.
Dvs aveti in acte 2000 mp, de exemplu. De unde sa se apuce cadastristul de masurat cei 2000 m.p?
Evident, de la gard. Titlul de proprietate e o hartie. Odata aflat pe teren, la fata locului, cum ar putea sa isi dea seama in functie de titlu?
Înseamna ca eu ca "vecin" rau intentionat,am mutat gardul 200,nu în linie dreapta ci cum am putut,sa nu ma vada vecinul,se masoara dupa gardul mutat de mine,nu dupa coordonatele ANCPI -ului care sînt centarlizate la nivel de Romania.Deci sa înteleg ca e la mica întelegere.
Multumesc frumos.
Titlul de proprietate
Qubik
Între titlul de proprietate pe care il am si suprafața din teren există o diferenta de 1000 mp, adica in loc de 9000, efectiv in teren sunt 8000 bineinteles ... (vezi toată discuția)