avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate

Între titlul de proprietate pe care il am si suprafața din teren există o diferenta de 1000 mp, adica in loc de 9000, efectiv in teren sunt 8000 bineinteles ca asta se datoreaza nemerniciei vecinilor care fiecare dupa ce au primit titlul si au efectuat masuratorile, cand au facut gardul s-au mutat cu 1-2 metri mai încolo, așa ca sa fure ceva, ca au impresia ca nu se cunoaste... Suntem dispuși sa renuntam la cei 1000 mp , cel mai tare suntem presati sa luam suprafața efectiva pt a putea face iesirea din indiviziune. Care ar fi soluția cea mai buna pentru a putea definitiva actele (suntem 3 frati si vrem sa impartim egal terenul). De la cadastru ni s-a spus ca nu se poate face dosarul pt ca nu e in regula titlul cu masuratoarea.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:44, 15 Martie 2018
Cred ca mai intai de toate ar trebui sa va obtineti inapoi ceea ce va apartine , cu acte ! Apoi, imparteala si alte cele...
Pai asta incerc, sa obțin macar suprafața efectivă din teren, diferența a spus primarul ca nu are de unde sa mi-o dea, am spus ca nu-i problema, putem renunta adică probabil trebuie corectat titlul de proprietate. Pot deschide actiune în justitie pentru modificarea titlului ?
V-as recomanda mai intai sa incercati la OCPI rezolvarea acestei probleme
Avem titlul de proprietate și pentru a iesi din indiviziune trebuie mai intai intabulat. Pentru a fi intabulat trebuie ca suprafata masurata sa fie egala cu cea din acte. Nu este. Am facut o cerere catre judecatorie pentru ca sa solutioneze prin hotarare modificarea titlului - fiind vorba de afectarea suprafeței totale.
Judecatoria solicita expres indicarea pîrâtului: - intreb : in cazul acesta cine este pîrâtul ? Primăria comunei unde se află terenul sau ANCPI ori OCPI, Comisia Județeană ?
Paratul este cel care v-a luat in mod nelegitim din proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintabulare mia26maria mia26maria Va rog sa mi dati un sfat in cele ce urmeaza: am intabulat un teren de 10 ari insa, dupa ceva timp de la eliberarea actelor de la ANCPI , am vazut ca terenul ... (vezi toată discuția)
Intabulare ContSters179040 ContSters179040 Respectuos vă rog să mă ajutaţi pentru lămurirea unei probleme juridice pe care o am, în funcţie de timpul de care dispuneţi. În luna oct. 1992, ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare gs113765 gs113765 Buna seara, Ad dori sa încep executia castrului pentru mostenirea lasata de parinti mei. Întrebarea mea este urmatoarea : Dupa ce se executa cadstru si ... (vezi toată discuția)