avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reintabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reintabulare

Va rog sa mi dati un sfat in cele ce urmeaza: am intabulat un teren de 10 ari insa, dupa ceva timp de la eliberarea actelor de la ANCPI , am vazut ca terenul meu e labartzat peste terenul vecin si gradina mea materialmente vorbind, e doar jumatate pe cf.Act de proprietate nu am decat titlul de prop. si proc verbal de punere in posesie, plus faptul ca platesc impozit pe el de peste 22 de ani (dinainte de 1989).Ce pot sa fac acum ca sa mi pot intabula terenul asa cum arata desfasurat in teritoriu ? E nevoie de semnatura vecinilor NEAPARAT, asa cum mi a zis cineva ? NU DE ALTA , INSA LA O MARGINE A PROPRIETATII SE AFLA NISTE VECINI CARE ABIA AR ASTEPTA SA MI PUNA BETZE IN ROATE, MAI ALES CA AVEM INAINTAS COMUN , CARE DE ALTFEL A FOST PROPRIETARUL RESPECTIVULUI TEREN (terenul meu plus terenul lor, care era pe vremuri o singura parcela, azi impartita in doua), IN URMA CU VREO 70 DE ANI . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 19:26, 19 Iulie 2011
Pai cum l-ati intabulat, doar cu Titlul de Proprietate, acordat in urma procesului-verbal de punere in posesie? Acordul vecinilor este necesar daca intre titlul de proprietate si masuratoarea topografului autorizat de OCPI exista o diferenta de 2%. Daca vecinii nu isi dau acordul, solicitati expert delegat dela Judecatorie.
diferenta de 2 % constand in ce/ in faptul ca parcela ar fi mai mare, sau ca ar trece cu 2 % peste terenul altuia?
Multumesc.
si.. inca ceva: in cazul in care se poate remasura parcela, trebuie luate toate de la capat ( intabulare) ?
Eu tot nu sunt convins ca ati facut intabularea. Diferenta de +/- 2% fata de suprafata care figureaza in titlul de proprietate. De unde stiti ca exista suprapunere, aveti ortofotoplanul? De ce am zis de expert? In plus, toate lucrarile topo sunt intai verificate apoi avizate de ANCPI, incat inclin sa cred ca v-ati "labartat"singur terenul. Din ce am discutat cu amicii topografi, la o noua masuratoare solicita cam 70% din val primei lucrari. Puteti deschide apoi o actiune in constatare la tribunal. Deci e mai bine sa luati intai legatura cu un avocat. Eu am intalnit persoane care s-au judecat pt 2mp (20 cm x 10 m) si cand i-am intrebat cat a costat taraboiul, au realizat si ei ca era mai bine sa se inteleaga! De ce: avocati, masuratori, expert, contraexpertize samd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintabulare ? mia26maria mia26maria Am o problema la care sper ca ma puteti ajuta: am intabulat casa unde stau plus terenul de 10 ari, ce erau pe titlul de proprietate al tatalui meu (decedat), ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare tutuianu tutuianu Bunica mea are un teren care este mai mic in suprafata decat in titlul de proprietate. As vrea sa fac cadastru si toate actele necesare. Poate fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Mostenitorii unor pamanturi trebuie sa stie limitele parcelelor in teren ? OLTEAN ANCA OLTEAN ANCA Suntem mostenitorii unor parcele de teren in jud MARAMURES. Avem succesiunea facuta dupa titlul de proprietate emis in numele tatalui meu decedat , Vrem sa ... (vezi toată discuția)