avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reintabulare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reintabulare ?

Am o problema la care sper ca ma puteti ajuta: am intabulat casa unde stau plus terenul de 10 ari, ce erau pe titlul de proprietate al tatalui meu (decedat), ca unica fiica a lui.Dupa ceva timp, am observat ca schita , masuratorile cadstrale sau cum s-or fi numind, au fost facute de topograf aiurea (m-a tot amanat aproape un an,iar mai tarziu am aflat ca tipul e..cam dubios interesat de unele terenuri..in fine ).Acuma problema e ca terenul meu nu e un dreptunghi , cum apare pe procesul verbal de punere in posesie din 1991, ci..UN ROMB !!! Ce ar fi de facut? Se poate face o remasurare a terenului si e necesara o reintabulare sau doar se recorecteaza in acte (ca de detinut terenul tot eu detin acele colturi lipsa, doar intr un capat a "luat "ari din parcela altuia, parcela pe care de altfel o detine respectivul ) ?
totodata, pentru o recorectare a masuratorilor si a intabularii e nevoie de acordul vecinilor (nu am incalcat si nici nu am luat teren din alte parcele invecinate, doar pe acte apar acele 3 ari mentionate mai sus, dar nu mi sunt in curtea mea, nu le detin eu ) ?
Cel mai recent răspuns: adema , utilizator 01:56, 5 Septembrie 2012
Luati legatura cu un cadastrist. Nu se reintabuleaza ci se face o incheiere o rectificare a Cartii funciare.
Joha a scris:

Luati legatura cu un cadastrist. Nu se reintabuleaza ci se face o incheiere o rectificare a Cartii funciare.

Oare ar strica si o plangere impotriva acelui "prestator" de asa servicii de calitate? Mi s-ar parea firesc ca acest gen de comportament neprofesional sa fie cumva sanctionat de societate...Poate ca in cazul doamnei a fost o "scapare" ...dar daca la toata lumea domnul topograf are "scapari" poate ar trebui sa plece acasa si sa nu ne complice vietile inutil...ca nu traim pe pamant doar ca sa reparam mizeriile facute de altii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Suprapuneri cadastru cioarec carmen cioarec carmen Tatăl meu are 2 ha teren arabil aflat într-o tarla mai mare pentru care nu s-a făcut documentaţia cadastrală cu mijloace de măsurare digitale.Din câte ... (vezi toată discuția)
Greseala cu parcelarea van_allen78 van_allen78 In urma cu 5 ani am facut intabularea terenului de 10 ari proveniti de pe titlul de proprietate (legea 18), si a casei in care locuiesc.In urma cu putin timp, ... (vezi toată discuția)