Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest pas , dupa ce l-am cumparat si intabulat pe numele meu ?
Exprimarea Dvs. este neclara.
Terenul are intabulare (deci are documentatia cadastrala inregistrata la OCP) ?.
Raspuns:
NU - Daca vreti sa cumparati o anume portiune din parcela cu un act autentic (la notar public) deoarece notarul va va solicita documentatia cadastrala pentru acea portiune (dezmembrata din lotul initial).
DA - Puteti insa cumpara, tot cu act autentic, o parte (o cota-parte ideala) din drepturile de proprietate ale actualului proprietar, fara insa a se individualiza o portiune anume.
Dupa aceea puteti iesi din indiviziune, prin act notarial sau in instanta. Inambele ipoteze trebuie facuta dezmembrarea
In cazul in care noul proprietar a cumparat tot terenul disponibil (faptic), dar in acte e mai mult cu cateva ari (datorita unor greseli a unor topografi, etc etc), iar in jur toate terenurile sunt deja intabulate, si pur si simplu "restul de cateva ari" nu sunt, se mai poate face dezmembrare sau...trebuie tarati toti propitarii din jur pe la judecati?
...Fiindca practice vechiul propietar ramane cu "cateva ari" pe hartie dar care nu le are practice.Noul propietar mai are de suferit din cauza asta sau el se poate bucura de parcela care o are deja?
Nu inteleg nimic referitor la care e problema reala. Cumparatorul a cumparat x ari in acte si y ari din masuratori. Atat a cumparat, atat are.
Vrea sa revendice, trebuie intai sa stie de unde vine diferenta, care proprietar s-a mutat mai inspre el etc.