avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plan cadastral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plan cadastral

Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest pas , dupa ce l-am cumparat si intabulat pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 16:57, 20 Aprilie 2014
Vanzarea unui teren se face numai cu extras de carte funciara, acest lucru presupune intocmirea unei documentatii cadstrale avizarete de catre OCPI.
Daca proprietarul terenului doreste sa vanda o portiune- parcela din intreaga suprafata de teren, atunci trebuie sa intocmeasca o documentatie cadstrala care are ca obiect dezmembrare - dezlipire - in vederea instrainari acelei parcele. Aceasta documentatie trebuie sa fi avizata de catre OCPI si v-a face parte integranta din actul autentic de vanzare cumparare.
Urmand acesti pasi se exclude - acuzatia - " datorita unor greseli a unor topografi, etc etc"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapuneri cadastru cioarec carmen cioarec carmen Tatăl meu are 2 ha teren arabil aflat într-o tarla mai mare pentru care nu s-a făcut documentaţia cadastrală cu mijloace de măsurare digitale.Din câte ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fără întabulare. pot vinde o mică porțiune din parcelele rezultate? Cristina Pandrea Cristina Pandrea Buna seara. Am dezmbembrat un teren in 2 parcele,dar nu am facut intabularea la notar. Acum urmeaza sa vand o mica portiune din una din parcelele ... (vezi toată discuția)
Dificultati intabulare NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. In data de 3.05.2006 am cumparat un teren cu o suprafata de 500 mp, la a carui intabulare proprietarul a consimtit in momentul semnarii ... (vezi toată discuția)